avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort ... probe in proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort ... probe in proces

Buna seara. Am si eu o intrebare in legatura cu un proces de divort...
Doi soti convin ca nu mai pot continua casatoria si hottarasc sa divorteze. El deschide actiune si cere divortul din culpa comuna si fara motivare, avand in vedere intelegerea dintre ei, numai ca intre timp doamna se razgandeste si la primul termen declara ca nu este decord cu divortul. Intre timp ea ii cere o suma de bani sotului (reclamant in proces) in schimbul careia se arata a fi deacord cu divortul. Aceasta se razgandeste datorita faptului ca a aflat ca el are o alta relatie si pentru ca nu-i da suma de bani ceruta urmareste astfel sa se razbune si cauta tot felul de motive ca sa taraganeze cat mai mult procesul, solicitand instantei sa respinga cererea de divort, motivand ca ea este dispusa sa reia relatia de casatorie. Tot ea aduce la instanta dovada va sotul ei (reclamantul in procesul de divort) are o alta relatie, cu o alta femeie cu care are si un copil, recunoscut, care dupa parerea mea este dovada cea mai concludenta ca relatiile matrimoniale sunt grav si iremediabil afectate. Sotul la interogatoriu a negat aceasta relatie si faptul ca va avea un copil cu o alta femeie deoarece s-a temut ca sotia sa nu obtina in final divortul din culpa lui exclusiva, aceasta urmarind obtinerea de daune daca divortul s-ar pronunta din culpa lui exclusiva. Astfel prin dovezile depuse de ea la dosar a demonstrat ca el a mintit la iterogatoriul in fata instantei prin aceeia ca nu a recunoscut faptul ca are o relatie cu o alta femeie si urmeaza sa aiba un copil cu aceasta (intre timp copilul s-a nascut).
Cu toate acestea instanta de fond admite actiunea si pronunta divortul din culpa comuna. Ea face apel solicitand anularea hotararii, din nou afirma ca este dispusa la reluarea casniciei, etc. si face alte referiri la hotararea atacata pe care le consi_econsider tehnice si nu mai are rost sa le insir aici. Instanta de apel admite ca proba din nou interogatoriul sotului care in mod sigur va fi intrebat despre relatia cu alta femeie si copilul care il are cu aceasta, el nemaiputand sa nege date fiind dovezile concludente existente la dosar.
Astfel astept o parere avizata din experienta dvs:
In situatie de fata, daca instanta de fond a admis divortul ar fi posibil ca instanta de apel sa il respinga ? avand in vedere simpla afirmatie a doamnei ca ea este dispusa sa reia casatoria ... (lucru care evident ca nu mai este posibil)
Ar fi posibila pronuntarea divortului din culpa exclusiva a reclamantului (avand in vedere ca sunt dovezi la dosar ca el are o alta relatie si un copil cu aceasta femeie)
Va multumesc anticipat pentru rabdare si amabilitate.
Cel mai recent răspuns: valentin_76 , utilizator 11:12, 28 Februarie 2013
Sunt slabe sanse sa se schimbe ceva in procesul de divort in astfel de situatii.
Daca cerea despartirea din vina sotului, ar fi putut castiga, insa nu a cerut, iar instanta nu poate decide in acest sens. Dansa a cerut continuarea casatoriei, ori in aceste conditii, nu poate fi posibila.
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Reclamantul a facut probe pe culpa concurenta a sotiei? Ce a motivat instanta pe culpa comuna ?
Da, reclamantul a adus probe si pe culpa sotiei. Instanta a motivat ca din probele administrate la dosar a rezultat ca relatiile de casatorie sunta iremediabil afectate, neputand fi stabilita vina numai a unei singura parti.
Mentionez si faptul ca ea in cererea de apel a invocat faptul ca reclamantul nu a facut sidovada culpei lui(atata timp cat divortul a fost cerut din culpa comuna). si mai invoca faptul ca instanta de fond nu a motivat in hotararea dispusa efectiv care sunt culpele constatate niciuneia dintre parti;... daca au relevanta acestte aspecte...
Va multumesc anticipat pentru amabilitate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort elisabeta5 elisabeta5 Dupa 21 ani de casnicie doresc sa divortez. In cazul in care nu pot prin acord, pot invoca doar nepotrivirea de caracter? Este necesara prezenta paratului la ... (vezi toată discuția)
Actiune divort INFORMAT INFORMAT Va rog, am urmatoarea intrebare: Cum se poate solutiona o actiune de divort daca una dintre parti nu se prezinta. Reclamanta a cerut in actiunea de divort ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului, motiv de divort raluelena raluelena buna ziua!as vrea sa stiu daca mai exista notiunea de parasire de domociliu>sotul meu a parasit domiciliul,sta cu chirie.pot intyenta divort pe acest ... (vezi toată discuția)