avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... acte recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

acte recalculare pensie

Buna ziua,
Imi poate spune cineva ce acte trebuie pentru recalcularea pensiei.
Mentionez ca respectivul este pensionat pentru limita de varsta dar a mai lucrart inca un an cu contract de munca.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 07:49, 3 Februarie 2009
Copie decizie pensionare, copie carte de munca si o adeverinta de la angajator cu toate drepturile salariale, sporurile si alte drepturi platite in perioada respectiva.
riana02 a scris:

Buna ziua,
Mentionez ca respectivul este pensionat pentru limita de varsta dar a mai lucrart inca un an cu contract de munca.
Multumesc.

Sunt necesare urmatoarele acte :
- Carnetul de munca
- Adeverinta privind salariile si sporurile la salariu, dupa caz
- Adeverinta privind conditiile de munca , dupa caz
- Talon pensie
- Copie act de identitate
riana02 a scris:

Buna ziua,
Multumesc.

Pentru adaugarea stagiului realizat dupa pensionare sunt necesare:
-o cerere intemeiata in drept pe art. 95 din Legea nr. 19/2000;
-contractul de munca, in conditiile in care carnetul de munca se afla tot in dosarul de pensionare;
-adeverinta cu salarii si sporuri, intocmita conform prevederilor pct. VI din anexa O.U.G. 4/2005, daca nu sunt inscrise in carnetul de munca;
-un talon de pensie;
-o copie a cartii de identitate.

In prezent, Curtea Constitutionala a hotarat ca nu mai este necesar un stagiu minim de un an pentru recalcularea pensiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pentru recalculare pensie Ana Rodica Ana Rodica Va rog sa ma lamuriti de ce la recalculare a pensiei, pentru perioada de activitate dupa iesirea la pensie, trebuie sa depui adeverinta de venituri si cartea ... (vezi toată discuția)
Pensionare dana canaziru dana canaziru o persoana a lucrat in politie si s-a pensionat la 55 ani, apoi a lucrat la o soc de asigurari inca 10 ani. de la asigurari i s-a incetat contractul pt limita ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata; acte necesare pentru dosarul de pensie Ciu Ciu Buna ziua, imi puteti spune va rog ce acte imi trebuie pentru pensionare anticipata si in ce conditii pot beneficia de aceasta avand in vedere ca sunt nascuta ... (vezi toată discuția)