avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recurs urgent!!!!!!!!!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recurs urgent!!!!!!!!!

buna ziua,asi vrea sa fac recurs dar nu stiu daca se poate sau nu problema ar fi asa: in cererea de stabilire a paternitatii am cerut si cheltuieli de judecata dar in hotararea care mia venit zilele trecute nu sa specificat daca mi se acorda sau nu cheltuielile,asta ar insemna sa se faca iar infatisari si iar termene de judecata?
Cel mai recent răspuns: you , utilizator 14:12, 3 Februarie 2009
Nu, odata ce a recunoscut si instanta s-a pronuntat pe acest capat de cerere, nu se mai poate razgandi................recursul il motivati exact pe cheltuieli.
În cazul în care instanţa a omis să se pronunţe cu privire la cheltuielile de judecată solicitate, partea se poate plânge şi pe calea recursului ori a revizuirii întemeiate pe art.322 pct.2 C.proc.civ.

În situaţia în care nu s-au solicitat cheltuielile de judecată ori, deşi au fost solicitate, instanţa a omis să se pronunţe asupra lor, partea le poate solicita printr-o cerere separată , în termenul de prescripţie de drept comun (3 ani), care curge de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care cel în cauză a câştigat procesul . Temeiul cererii în reprezintă art.998 C.civ. .

In situatia in care instanta a omis sa se pronunţe asupra cheltuielilor de judecată, partea interesată poate solicita completarea hotărârii, în temeiul art.281 ind.2 C.proc.civ.
you a scris:

multumesc frumos dar asi vrea sa va mai intreb daca tatal la recunoscut la cea dea 2 infatisare fara a cere alte probe poate acum sa se razgandeasca si sa faca recurs?ar putea avea motive care sa se si aprobe de judecator?

Ce s-a intamplat la primul termen/infatisare? S-a cerut amanare, paratul a fost prezent ? Paratul care a recunoscut pretentiile reclamantului nu va putea fi obligat la plata cheltuielilor de judecata afara numai daca a fost pus in intarziere inainte de chemarea in judecata.
la primul termen nu sa prezentat si eu am depus la dosar fotografii prin care se dovedeste ca el stia de existenta lui si ca a venit impreuna cu parintii la aniversarea lui de 1 an.si la al doilea termen a venit si la recunoscut.deci pot cere cheltuieli de judecata sau nu?pot sa fac recurs?
Daca ati solicitat cheltuielile de judecata si instanta a omis sa se pronunte asupra acestui capat de cerere, formulati, in temeiul art. 281^2 Cod procedura civila, cerere de completare a dispozitivului; aceasta se adreseaza instantei in termenul de 15 zile de la comunicarea hotararii.
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Cheltuieli judecata mahu mahu Cum se recupereaza cheltuielile de judecata neacordate in recurs de catre Instanta de Judecata?Va rog mult, un raspuns. (vezi toată discuția)
Eroare materiala? atlantiana atlantiana Am fost parte intr-un proces - parat. La ultimul termen am cerut cheltuieli de judecata si am depus chitanta in original. Actiunea a fost respinsa, deci am ... (vezi toată discuția)
Cale de atac ContSters154162 ContSters154162 O decizie civila irevocabila, pronuntata de catre Curtea de Apel dupa judecarea unui recurs intr-un litigiu de munca, si prin care se obliga societatea parata ... (vezi toată discuția)