avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recurs urgent!!!!!!!!!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recurs urgent!!!!!!!!!

buna ziua,asi vrea sa fac recurs dar nu stiu daca se poate sau nu problema ar fi asa: in cererea de stabilire a paternitatii am cerut si cheltuieli de judecata dar in hotararea care mia venit zilele trecute nu sa specificat daca mi se acorda sau nu cheltuielile,asta ar insemna sa se faca iar infatisari si iar termene de judecata?
Cel mai recent răspuns: you , utilizator 14:12, 3 Februarie 2009
Depinde care a fost considerata prima zi de infatisare , respectvi primul termen la care partile legal citate pot pune concluzii. Daca aceasta prima zi de infatisare a fost de fapt al doilea termen de judecata si la acest termen paratul a recunoscut pretentiile, atunci nu mai poate fi obligat la cheltuieli de judecata. Dar daca ati solicitata cheltuieli de judecata si ati si facut dovada avansarii acestora, instanta era obligata sa se pronunte cu privire la acest capat de cerere si sa motiveze respingerea lui. Daca nu s-a pronunta in nici un fel, declarati recurs si il motivati doar pe acest aspect.
acelasi completde judecata va analiza cererea cu cheltuieli de judecata???pt ca daca e aceeasi instanta,sunt sigura ca nu mi le va acorda pt ca in procesmia sugerat sa nu le mai cer si sa ma multumesc cu ce imi da,adica pensia aimentara....si decat sa im confirme o "pierdere"mai bine o las asa....multumesc pt toate raspunsurile
da voi face cerere de completare a horatarii asta insemna ca se prelungeste si termenul care trebuie sa devina hotararea definitiva?sau cum se ia in calcul termenul?
Paven Florentina a scris:

Daca aceasta prima zi de infatisare a fost de fapt al doilea termen de judecata si la acest termen paratul a recunoscut pretentiile, atunci nu mai poate fi obligat la cheltuieli de judecata.

Nu conteaza daca a fost prima ori a "cinşpea"...
Ati scapat din vedere faptul ca procesul a avut ca obiect stabilire de paternitate.
Ori in acest caz, art. 275 ( cel care a recunoscut la prima zi de infatisare...nu poate fi obligat...) nu este aplicabil .
El poate fi aplicat (adica paratul sa nu fie obligat la plata cheltuielilor) numai dacă paratului nu i s-a comunicat nasterea copilului, astfel incat sa-l poata recunoaste voluntar (l-a tinut ceva sa-l recunoasca voluntar? Nu cred. Atunci nici nu poate fi scutit de plata cheltuielilor de judecata determinate din culpa sa)

Parerea mea:
Lasati hotararea aceea in pace (sa devina definitiva si irevocabila) si solicitati cheltuielile de judecată printr-o cerere separata...dupa ramanerea definitiva a hotararii (hotarare pe care o veti folosi ca inscris probator pentru motivarea solicitarii cheltuielilor de judecata pe acesta cale separata).
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2009
romascanu, moderator
multumesc pt raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli judecata mahu mahu Cum se recupereaza cheltuielile de judecata neacordate in recurs de catre Instanta de Judecata?Va rog mult, un raspuns. (vezi toată discuția)
Eroare materiala? atlantiana atlantiana Am fost parte intr-un proces - parat. La ultimul termen am cerut cheltuieli de judecata si am depus chitanta in original. Actiunea a fost respinsa, deci am ... (vezi toată discuția)
Cale de atac ContSters154162 ContSters154162 O decizie civila irevocabila, pronuntata de catre Curtea de Apel dupa judecarea unui recurs intr-un litigiu de munca, si prin care se obliga societatea parata ... (vezi toată discuția)