avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire vatamare corporala, asigurator si asigurat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire vatamare corporala, asigurator si asigurat

In urma cu 2 saptamani, am avut un accident de circulatie, din care eu rezult ca parte vatamata. cu firma de asigurari am deschis dosar de dauna pt masina (dauna totala) si dosar pentru vatamare corporala. Intrebarea mea este: pot sa primesc despagubire atat de la firma de asigurari cat si de la persoana care a provocat accidentul?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: crina1291 , utilizator 10:57, 26 Noiembrie 2012
Titlul fiind "despagubire vatamare corporala", puteti solicita despagubiri de la asiguratul vinovat, pentru sume ce depasesc valoarea despagubirii maxime (trecuta si in polita RCA) , conform normelor:

Pentru accidente produse începând cu anul 2012, limita de despăgubire pentru aceste riscuri se stabileste la un nivel de 5.000.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pietei valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Natională a României.
Puteti primi despagubire de la asigurat, urmand ca apoi acesta sa solicite societatii de asigurare la randul sau, sau puteti cere direct societatii de asigurare. Nu puteti cere din ambele parti.
In cazul in care solicitati direct asiguratului, trebuie sa mergeti la notar sa declarati ca nu mai aveti nicio pretentie, iar in cazul in care solicitati de la firma de asigurare, trebuie sa completati o declaratie in care de asemenea sustineti ca nu mai aveti pretentii.
Va sfatuiesc sa aveti grija ca sumele pe care le primiti sa fie indestulatoare, pentru ca nu va mai puteti razgandi daca faceti formalitatile descrise mai sus. In cazul in care nu sunteti multumita de sumele oferite, aveti posibilitatea sa va constituiti parte civila in dosarul penal si sa obtineti mai mult in instanta.
Domnule avocat va multumesc foarte mult pentru raspuns/sfat. As mai avea o intrebare totusi. de la IML am primit un certificat medico-legal in care mi se dau 70 de zile ingrijire medicala. As dori sa stiu unde s-ar situa suma reala pe care ar trebui sa o primesc din partea asiguratorului.

Va multumesc,

Cu stima,
Crina Buzila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu vatamare corporala snicownf snicownf in luna septembrie a acestui an am fost implicat intr-un accident rutier,mai bine spus intr-un cartambol de 4 masini,masina mea un vw golfv 2005tdi fiind ... (vezi toată discuția)
Despagubiri de la rca pt vatamari corporale goleasca goleasca Buna ziua, Vreau sa va intreb daca pot sa primesc despagubiri de la RCA , pentru vatamare corporala,.Daca da, care este cuantumul despagubirilor pe care pot ... (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamari corporale dany83 dany83 buna, in cadrul unui acident rutier m-am ale cu o fractura la mana si trebuie sa o tin in ghips 6 sapt, vinovat de producerea acidentului este celelalt ... (vezi toată discuția)