avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Solicit o informatie! - reevaluare psihiatrica
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Solicit o informatie! - reevaluare psihiatrica


Spuneti-mi va rog daca familia unui tanar major institutionalizat poate cere o reevaluare psihologica/psihiatrica? In ce conditii? Care este procedura?

Va multumesc!
Daca in momentul institutionalizarii, tanarul era minor, si exista o Hotarare judecatoreasca care a dispus asupra exercitiului drepturilor parintesti (adica a abandonului), va aflati sub "imperiul" acesteia.
In cazul in care, tanarul era major la momentul institutionalizari, trebuie sa va adresati serviciului de asistenta sociala pentru adulti si Comisiei de expertiza medicala a persoanelor cu handicap pentru adult.
Pentru detalii puteti contacta Autoritatea Nationala pentru persoanele cu handicap:
[ link extern ] /
Multumesc pentru raspuns!
Vroiam sa intreb daca exista vreo lege care sa le de-a dreptul parintilor sa solicite reevaluarea psihologica pentru copilul major? Deasemenea,in ce conditii familia copilului major poate alege terapeutul care sa-l evalueze pe copil?
1.Va rog cititi: Legea 487/2002 - legea sanatatii mintale si a protectiei persoanelor cu tulburari psihice.
2. Am raspuns mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 109, alin. 3 - unde și În ce condiȚii își execută pedeapsa un bolnav psihic aflat sub tratament psihiatric`?? Dapix Dapix Art. 109, alin. (3) din NCP, \"Dacă persoana obligată la tratament este condamnată la o pedeapsă privativă de libertate, tratamentul se efectuează şi ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna instituţionalizarea unui bolnav psihic? Cosmina1234 Cosmina1234 Care sunt pasii de urmat pentru instituţionalizarea unui bolnav de schizofrenie, retard mintal, oligofrenie, care are aceasta recomandare de la medicul ... (vezi toată discuția)
Bataie de joc la un centru de sanatate mentala alina_25 alina_25 O ruda care sufera de schiozofenie afectiva iar la Craiova deci la Centrul de sanatate mentala psihologul care ar trebui sa faca evaluarile si ... (vezi toată discuția)