avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bataie de joc la un centru de sanatate mentala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bataie de joc la un centru de sanatate mentala

O ruda care sufera de schiozofenie afectiva iar la Craiova deci la Centrul de sanatate mentala psihologul care ar trebui sa faca evaluarile si referatele nu vine mai deloc asta fara sa zic ca oficial nu are program decat miercuri si joi si mai mult mai nou li sa zis ca s-ar putea inclusiv sa plateasca pentru aceste referate.
Intrebarea mea este de ce mi se cere bani pentru un referat care imi este absolut necesar pentru incadrarea in grad de handicap avand in vedere caci conform legii 448/2006 persoanele cu handicap beneficiaza de servicii medicale gratuite si de asemenea de ce acest domn psiholog isi permite sa nu vina mai deloc la servici ba sa ne lase beneficiarii personele cu handicap sa stea cu orele la usa dansului ca in final sa fie anuntate de un domn din cadrul institutiei ca nu vine ,iar problema rudei este ca tre sa prezint aceste acte la comisia pentru incadrare in grad handicap si pierde termenul limita si ca atare si alocatia pe luna respectiva.
Pe surse am aflat ca mai nou se doreste ca persoanele cu handicap se doreste sa faca aceste evaluari la cabinete particulare si pe bani grei 100 lei de persoana bani care la o indemnizatie de handicap de doar 234 lei sunt o suma imensa .
Ce as putea face cui as putea sa ma adresez pentru rezolvarea situatiei rudei mele cat si a altora care se gasesc in aceasta situatie?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alina_25 , utilizator 08:55, 21 Ianuarie 2014
Adresati-va Casei Judetene de Asigurari de Sanatate.
Art. 4
(1) Pacientii din Centrele de recuperare si reabilitare neuropsihica, aflate in coordonarea Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap sunt evaluati din punct de vedere psihiatric de cel putin doua ori pe an, de catre medicul specialist psihiatru, in scopul stabilirii celei mai adecvate conduite de recuperare.
(2) Evaluarea din punct de vedere psihiatric de la alin.(1) se realizeaza prin servicii medicale ambulatorii si se efectueaza, la solicitarea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, in baza unui grafic stabilit de comun acord si se deconteaza de catre Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate.
(3) Alte unitati decat cele prevazute la alin.(1), aflate in structura Directiilor Generale Judetene de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si in coordonarea Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap solicita evaluarea din punct de vedere psihiatric pentru persoanele cu tulburari psihice asistate, in vederea redistribuirii in alte unitatile prevazute la alin.(1).
(4) Serviciile medicale prevazute la alin.(2) si alin.(3) se furnizeaza de medici psihiatrii din unitati sanitare cu sau fara personalitate juridica in afara timpului de lucru de la unitatea la care este angajat ia cheltuielile de transport, cazare si diurna se suporta de solicitant.
Norme de aplicare a Legii Sănătăţii Mintale şi a Protecţiei Persoanelor cu Tulburări Psihice nr. 487 din 11 iulie 2002

Puteti depune sesizare si la:
- MInisterul Sanatatii
e-mail: dirrp@ms.ro

- Casa Nationala de Asigurari de Sanatate]
[ link extern ]
Bataia de joc continua a sunat acea persoana la cas si i s-a spus ca ei nu au niciun fel de legatura cu psihologii c numai cu doctorii ca atre sful de policlinica hotaraste cum il taie capul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificări la legea sănătății mintale și a protecției ... Nu-i CAPTCHA, nu-i persoană Nu-i CAPTCHA, nu-i persoană Modificări la Legea sănătății mintale și a protecției persoanelor cu tulburări psihice Articolul 5 b1) prin persoană cu dizabilități psihice se ... (vezi toată discuția)
Copilul meu are autism. ce drepturi are? pydy03 pydy03 Buna ziua. Sunt mama unui baietel de 3 ani si jumatate si a unei fetite de 1 an si 2 luni. In prezent sunt in ccc pana va implini fetita meu 2 ani,pt baiat nu ... (vezi toată discuția)
Solicit o informatie! - reevaluare psihiatrica silvimiha silvimiha Spuneti-mi va rog daca familia unui tanar major institutionalizat poate cere o reevaluare psihologica/psihiatrica? In ce conditii? Care este ... (vezi toată discuția)