avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Fara Procedura Prealabila ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Fara Procedura Prealabila ?

Buna seara,
Am mai incercat sa obtin un raspuns cert si sigur,in ceea ce priveste restituirea taxei auto FARA PARCURGEREA PROCEDURII PREALABILE. Exista Decizia nr.24/14.11.2011 a ICCJ - RIL admis - alin.2.
A folosit cineva prevederile acestei decizii,in sensul de a nu mai parcurge procedura prealabila,asa cum se mentioneaza in aceasta decizie ? CONCRET !
Este valabila si aplicabila in cauzele ce au ca obiect restituirea taxei de prima inmatriculare ?
Astept un raspuns clar si concret,eventual cu un precedent in acest sens.
Va multuumesc.
O seara buna.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 19:17, 26 Noiembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Este postata aici,la documente utile,aceasta decizie.
Am avut proasta inspiratie sa ma incred in prevederile acesteia,mai ales ca un avocat mi-a garantat ca a folosit-o.
Instanta,mi-a respins actiunea,pe aceasta exceptie.Cu toate ca este perfect valabila,dupa parerea mea.Chiar nu stiu ce sa mai cred de justitia din Romania...sa fie chiar asa oarba, cand totul este atat de clar ?
Cand statul a incasat banii,nu a fost nevoie de un proces ptr.obligarea mea sa platesc taxa de prima inmatriculare. Acum,cand trebuie sa-mi restituie banii ce mi i-a luat NELEGAL... sunt obligat sa parcurg astfel de proceduri ce dureaza ani de zile... Asta este statul nostru de drept... DE RAHAT,mai bine zisX-(
Acum,mai pot face procedura prealabila ?
Apoi sa fac alta cerere in instanta ?
Sa platesc alta taxa judiciara de timbru,sau este valabila aceea din dosarul in care mi-a respins actiunea pe exceptie ?
Are rost sa mai fac recurs,sa invoc decizia mentionata,atata vreme cat eu am si depus-o la dosar,cu mentiune clara asupra prevederii acesteia,in sensul neparcurgerii procedurii prealabile in speta ? Stiam ca este "general obligatorie". Asta nu-i obliga pe juudecatori sa o respecte ? Sau fiecare face cum doreste,stiind caa ei sunt inamovibili ?
Va multumesc.
~ Conținut șters la cerere ~
Puteti cauta aici:

[ link extern ] /

[ link extern ]

[ link extern ]

Apoi,va rog sa-mi spuneti parerea dvs.cu privire la aplicabilitatea acestei decizii in procesele cu obiect "restituire taxa auto".

Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune restituire taxa poluare- cu sau fara procedura prealabila? gigelas gigelas Buna ziua, Va rog un raspuns clar si concret: Exista cineva care a facut o actiune in instanta de Contencios Administrativ,pentru restituirea taxei de ... (vezi toată discuția)
Taxa de prima inmatriculare... eu_inginer eu_inginer inteleg ca se poate cere restituirea taxei de prima inmatriculare... care e procedura? (vezi toată discuția)
Recuperare dobânda la taxa speciala de prima înmatriculare floreaionelm floreaionelm În iulie 2007 am plătit pentru un autoturism pe care mi l-am adus din Germania taxă de primă înmatriculare în cuantum de 5728 lei. În anul 2010, luna ... (vezi toată discuția)