avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Taxa auto este supusa medierii?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Taxa auto este supusa medierii?

Buna ziua,
pentru recuperarea taxei auto trebuie sa apelez la un mediator? In acest sens pe cine chem la mediere -pe cei de la fisc,de la primarie sau pe cine? astept raspuns din partea cuiva care a trecut de aceasta faza !
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mediator_comeaga , utilizator 16:28, 5 Noiembrie 2013
Taxa auto este de domeniul contenciosului administrativ, care nu intra in randul domeniilor pentru care este obligatorie procedura medierii .
Este obligatorie procedura prealabila cu autoritatea financiara, iar urmare a negatiei primite, se introduce actiune la Tribunal .
Intr-adevar, procedura informarii privind medierea nu este aplicabila, insa nu este aplicabila nici cea prevazuta de legea contenciosului administrativ in acest caz anume.

Daca veti considera de interes, iata un link privind RIL-ul admis - actiunile avand ca obiect restituirea taxei auto/inmatricularea vehiculelor fara plata taxei sunt admisibile chiar si in lipsa parcurgerii procedurii prealabile.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune restituire taxa poluare- cu sau fara procedura prealabila? gigelas gigelas Buna ziua, Va rog un raspuns clar si concret: Exista cineva care a facut o actiune in instanta de Contencios Administrativ,pentru restituirea taxei de ... (vezi toată discuția)
Procedura prealabila gigelas gigelas Buna ziua, Un prieten,a facut procedura prealabila pt.recuperarea taxei auto.A primit raspunsul de la AFP in 18 ian.2013.Nu a facut plangerea la Tribunal pana ... (vezi toată discuția)
Mediere in contencios administrativ puideurs puideurs Buna ziua, Am si eu o intrebare. Actiunile introduse( apr. 2013 cu termen in 05.2014) in contencios administrativ se supun procedurii de mediere obligatorie ... (vezi toată discuția)