avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen prescriere sanctiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen prescriere sanctiune

In calitate de director executiv la o firma de brokeraj asigurari, am fost sanctionat in nov. 2007 cu retragerea autorizatiei de catre CSA, intrucat societatea nu a desfasurat activitate de asigurare in termen de 6 luni de la autorizare.

Acum ma aflu in situatia de a ma aviza din nou ca director executiv la alt societate de brokeraj, dar potrivit Ordin CSA se prevede ca " Art. 3. - (1) Comisia de Supraveghere a Asigurărilor evaluează, pentru fiecare persoană nominalizată în calitate de conducător executiv sau administrator, atunci când acesta are atribuţii similare conducerii executive, dacă sunt îndeplinite cerinţele prevăzute la art. 2, luând în considerare informaţiile legate de activitatea, experienţa şi reputaţia persoanei în cauză, precum şi orice alte circumstanţe relevante.
(2) În sensul prevederilor alin. (1), vor fi avute în vedere, pentru ultimii 10 ani, în măsura în care prezintă relevanţă, situaţii cum ar fi:
(..) e) entităţile la care persoana respectivă exercită sau a exercitat responsabilităţi de administrare şi/sau de conducere ori la care este sau a fost acţionar semnificativ ori asociat s-au aflat în conflict cu vreo autoritate din România ori din străinătate, însărcinată cu supravegherea în domeniul asigurărilor sau financiar-bancar, au fost supuse vreunei sancţiuni dispuse de o asemenea autoritate sau aceasta le-a refuzat ori le-a retras o autorizaţie;".
In documentatia de autorizare trebuie sa completez o declaratie care prevede urmatorul text:
e) entităţile la care am exercitat sau exercit responsabilităţi de administrare şi/sau de conducere ori la care sunt sau am fost acţionar semnificativ ori asociat nu s-au aflat în conflict cu vreo autoritate din România ori din străinătate, însărcinată cu supravegherea în domeniul asigurărilor sau financiar-bancar, şi nu au fost supuse vreunei sancţiuni dispuse de o asemenea autoritate sau aceasta le-a refuzat ori le-a retras o autorizaţie;

Intrucat consider ca santionarea respectiva (retragerea autorizatiei pentru neinceperea activitatii) nu mi se pare relevanta, va rog sa ma sfatuiti cum trebuie sa procedez in acest caz pentru desfasurarea in continuare a unei profesii liberale, care teoretic nu-mi este interzisa, dar poate fi fi cenzurata de acesta prevedere a CSA -ului.

Pot sa solicit un punct de vedere/o derogare din partea CSA-ului sau pot actiona in instanta, intrucat mi se ingradeste dreptul de a profesa ?

Exista un termen de prescriere a faptelor sanctionate deja?
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 21:59, 25 Noiembrie 2012
opinia mea, daca fosta societate nu a desfasurat activitate in domeniu din motive neimputabile dvs, atunci nu aveti de ce sa va simiti ingradit in exercitarea profesiei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare societate de brokeraj ionescucarmen ionescucarmen o persoana doreste sa infiinteze o societate de brokeraj. am vazut ca actul normativ ce reglementeaza societatea de brokeraj este legea 32/2000 art 33-36. imi ... (vezi toată discuția)
Acte necesare csa normand_imobiliar@yahoo.fr normand_imobiliar@yahoo.fr buna , vreau sa deschid o firma de brokeraj ,ce acte as-i avea nevoie sa depun la comisiea de supraveghere a asigurarilor (C.S.A) (vezi toată discuția)
Inregistrare societate cu profil broker de asigurari horlaci2003 horlaci2003 Am nevoie de un pic de ajutor, Vreau sa infiintez o societate care sa aiba ca obiect principal de acttivitate \"6622 Activităţi ale agenţilor şi ... (vezi toată discuția)