avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare sediu social si asociat unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare sediu social si asociat unic

Buna seara
Am si eu o problema vreau sa preiau firma tatalui meu si sa ii mut sediu in alt judet daca imi poate spune si mie ce pasi trebuie sa parcurg caci pe net fiecare e cu opinia lui iar la registru comertului sibiu singurul raspuns a fost ca tanti de acolo mia dat o carte de vizita de la o firma privata ce se ocupa cu asa ceva, asa ca aici fiind un forum de juristi sper sa pot obtine un raspuns profesionist si detaliat.
Mii de multumiri pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 07:41, 26 Noiembrie 2012
\"dar trebuie autentificat de avocat sau notar\"-din graba banuiesc ca avocatul nu autentifica acte !
Sub semnatura privata inseamna ca il puteti face d-voastra singur acasa fara sa aveti nevoie de nici un ajutor avocat sau notar ! Il semnati pe fiecare pagina si cu asta-basta!
Si da, puteti face ambele modificari deodata ca sa nu platiti de 2 ori publicarea in monitorul oficial, numai ca va trebui sa asteptati putin mai mult in aceasta situatie ca sa va vedeti cu ambele probleme rezolvate!

Ca acte si ca etape:
1. Hotararea adunarii generale care cuprinde cesiunea, adica iese tatal si intrati d-voastra, revocarea tatalui ca administrator(banuiesc ca tot el este) si numirea d-voastra ca administrator(nu uitati specificarea duratei mandatului si a puterilor), si schimbarea sediului social.
2. Se publica in prima etapa aceasta hotarare pe formularul Depunere si mentionare de acte, si se asteapta 30 de zile de la data publicarii in Monitorul oficial pentru a trece la etapa a 2-a.
Atentie: Daca exista si o datorie de 1 leu la finante acestea vor face opozitie si vor bloca cesiunea pana la rezolvarea completa a problemelor
Daca nu sunt probleme, dupa trecerea termenului mai sus-amintit, veti depune in etapa a 2-a:
1. Declaratie de asociat(unic) si specimen de semnatura
2. Copie act identitate
3. Unele registre cer din nou sa depuneti AGA si contractul de cesiune.
4. Act constitutiv actualizat cu modificarile respective
5. Dovada spatiului(+dovada proprietatii)
6. Acordul asociatiei de proprietari+acordul vecinilor direct afectati
7. CUI+certificate constatatoare in original
8. Cazier fiscal, precum si adeverinta spatiu ANAF se iau de catre registrul comertului-nu de d-voastra
9. Copie dupa monitorul oficial cu dovada publicarii AGA prima etapa.
10. Asteptati vreo 15-20 zile si va regasiti radiat din vechiul registru si inregistrat in altul.
Actele le depuneti si le ridicati de la registrul in care sunteti inregistrat acum, el face toate oficiile cu privire la aceste schimbari. Pentru banca si pentru alte organisme puteti lua si un certificat constatator care sa ateste noile modificari.
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2012
ContSters259670, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale srl Jurist TM Jurist TM In cazul in care cei doi asociati dintr-un SRL cesioneaza toate partile sociale catre doua persoane ( noii asociati ai SRL-ului), ce acte sunt necesare pentru ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale Cristina Vasile Cristina Vasile La un srl, cei doi asociati din care unul este si administrator vor sa cesioneze partile sociale unei terte persoane care sa fie asociat unic si ... (vezi toată discuția)
Cesionare actiuni daniela2500 daniela2500 am fost la avocat si am facut uncontract de cesiune parti sociale catre asociata mea si care atentie avocata unde am fostnu si-a pus stampila nu stiu cum o ... (vezi toată discuția)