Buna ziua!
As dori un sfat daca se poate in legatura cu urmatoarele:
In urma cu doi ani am fost victima unei talharii, in urma careia mi s-a furat geanta
cu actele, cu telefon etc. Dupa circa 7 luni mi-a fost recuperat telefonul. Talharul
a fost prins si in primavara anului trecut am fost chemata in instanta ca parte vatamata,
cu toate ca in declaratie am scris ca nu am nici o pretentie de la acesta si nu ma constitui parte civila in proces. In toamna anului trecut
am primit o copie a sentintei, prin care talharul era condamnat ,la nu stiu cati ani de inchisoare.
Acum cateva zile am primit din nou o citatie, deoarece talharul a facut recurs. De ce eu ca parte vatamata
trebuie sa ma prezint din nou la proces, de data aceasta ca "intimat", cand in declaratia data la procesul trecut
am mentionat ca nu doresc sa mai fiu chemata in instanta si ca din nou nu am nici o pretentie.
Este obligatotiu sa ma duc ?
Ce patesc daca nu ma duc?
Va multumesc
Buna seara !
Am primit o citatie de la Procuratura (scrie ceva de inalta curte de casatie si justitie, anticoruptie de pe langa un tribunal), sunt citat in calitate de martor si sa ma prezint la un anumit birou... Problema este ca acea localitate unde trebuie sa ma prezint este undeva la vreo 400 km fata de actualul domiciliu si sincer nu ma grabesc sa mai cheltui ceva sute de RON pentru o cauza despre care nu am nici o idee. De ce nu am fost chemat in zona de domiciliu ? ce se intampla daca nu ma prezint ?
Adresati-va institutiei respective cu un memoriu in care aratati ca nu aveti posibilitatea financiara de a va deplasa acolo.Asta ca sa nu se interpreteze reaua credinta.