avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... se mai poate cere executarea silita sau s-a prescris?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

se mai poate cere executarea silita sau s-a prescris?

Un credit contractat in 2008, achitat la zi pana in octombrie 2009 (ultima rata achitata)... pe parcursul acestei perioade, 2 somatii de plata, identice (doar data difera, una din 2010 si una din 2011) expediate de executorul bancar (de genul: "daca nu achitati intregul credit in suma de ... LEI, se vor incepe procedurile de executare silita). Ce ar putea sa mai urmeze la momentul actual? Ce mai pot face partile implicate (banca si debitorul)? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 12:19, 26 Noiembrie 2012
Nu ati precizat concret daca banca ,in termenul legal a staruit la bej cu cerere de mentinere pe rol activ a cererii de executare silita
[editat citat]
Nici nu stiu daca s-a ajuns pana acolo, debitorul nu a fost instiintat de existenta vreunei sentinte de admitere a executarii silite... Nu i-au fost expediate decat 2 somatii, la distanta de 1 an, emise de catre executorul bancar (in vigoare la acel moment)...
Ultima modificare: Luni, 26 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
In lipsa datelor concrete este hazardat a emite opinii
Teoretic, banca in interesul legitim de recuperare credit neachitat poate starui la bej pentru executarea silita
Debitorul poate solutiona fie prin negocierea esalonarii platii,fie prin executarea silita
ynocentta a scris:

In lipsa datelor concrete este hazardat a emite opinii


Ceea ce am precizat mai sus sunt singurele date concrete... "Banca poate starui la bej pentru executarea silita", de acord, dar care "bej"? Executorii bancari nu mai exista (emitentul celor 2 somatii), de anul trecut nu a mai fost trimisa nici un fel de instiintare/notificare/somatie... nici de la banca, nici de la vreo firma de recuperare, nici de la vreun "bej"... Sau, altfel spus, unde poate afla debitorul alte informatii?
Ar trebui sa verificati pe Portalul instantelor, la judecatoria in raza careia domiciliati, daca s-a solicitat incuviintarea executarii silite.

Alte discuții în legătură

Executare silita incuviintata de instanta dupa plata creditului la banca badr_harry badr_harry Pentru un credit de consum acordat de banca în anul 2005 şi neachitat în întregime, banca prin executor bancar s-a adresat instanţei de judecată şi a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu o intrebare referitoare la executarea silita ... SMarius2016 SMarius2016 Buna ziua, Am si eu o intrebare referitoare la executarea silita si sper ca cineva cu competente in domeniu sa-mi poata raspunde. Problema mea este ... (vezi toată discuția)
Dobanzi si penalitati la suma executata silit naepot naepot Buna ziua, In somatia trimisa de BEJ se specifica suma pentru care a fost instituita executarea silita, suma ce include debitul de achitat catre creditoare ... (vezi toată discuția)