avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dobanzi si penalitati la suma executata silit
Discuție deschisă în Executare silită

Dobanzi si penalitati la suma executata silit

Buna ziua,
In somatia trimisa de BEJ se specifica suma pentru care a fost instituita executarea silita, suma ce include debitul de achitat catre creditoare si cheltuielile de executare.
Se mentioneaza ca la aceasta suma se vor adauga penalitati, in procent egal cu rata inflatiei, pana la achitarea integrala.
Banca( creditoare) mai poate aplica dobanzi si penalitati, conform contractului decredit, pe timpul executarii silite?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: naepot , utilizator 15:15, 25 Iunie 2013
Actele de executare silita se fac numai de catre executor.
De regula cand titlul executoriu (in cazul dv contractul de credit) cuprinde dobanzi, penalitati, fara a l ise preciza cuantumul, vor fi calculate de catre executor.Daca titlull executoriu nu cuprinde dobanzi,penalitati,la cererea creditorului ,suma de plata va fi actualizata in functie de rata inflatiei.
Executorul va trebui sa execute suma si toate accesoriile, asa cum au fost ele incuviintate de catre instnta de executare.Citi copia de pe incheierea de incuviintare silita (pe care ar fi terbuit sa v-o comunice executorul)
numai cele pentru care s-a incuviintat executarea silita
Buna ziua,
Multumesc pentru rapuns.
BEJ m-a informat ca suma executata este cea mentionata in somatie la care se mai adauga eventuale cheltuieli de executare, ce ar mai putea sa apar pe parcurs.
In urma executarii silite s-a vandut imobilul garantie, au fost poprite veniturile insa nu s-a acoperit intregul debit.Suma ramasa de achitat mi se pare prea mare si cred ca banca a mai adaugat si alte penalitati pe parcursul executarii..Este corect sa mai aplice dobanzi si penalitati la suma supusa initial executarii ?!!Am solicitat un extras de cont dar nu mi l-au furnizat inca.
Am convenit sa inchei un angajament de plata pentru achitarea in rate a sumei ramase. Firma mandatata de banca pentru recuperarea creantei a acceptat, insa mi-a precizat ca la ultima rata se vor adauga dobanzi si penalitati.!!!???
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2013
naepot, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate cere executarea silita sau s-a prescris? narcisa_salbatica narcisa_salbatica Un credit contractat in 2008, achitat la zi pana in octombrie 2009 (ultima rata achitata)... pe parcursul acestei perioade, 2 somatii de plata, identice (doar ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara - executare silita adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Am de recuperat o anumita suma privind pensia alimentara. Am dosar de executare silita la un BEJ. Solutia data de instanta este ... (vezi toată discuția)
Incheiere civila mmp mmp In cazul unei cereri de executare silita pentru neplata unui credit, Judecatoria emite o Incheiere civila prin acre dispune executarea silita, notificand suma ... (vezi toată discuția)