avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Competenta de judecata - nespecificata in contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Competenta de judecata - nespecificata in contract

Buna,

Intr-un contract am prevazut la cap. Litigii "daca nu este posibil solutionarea pe cale amiabila, litigiul va fi dedus spre solutionare instantelor judecatoresti competente".

Avand in vedere ca eu sunt creditor si din moment ce vreau sa ma indrept pe calea instantei, competenta de judecata apartine judecatoriei de la sediul debitorului?
Cel mai recent răspuns: adriana rusateanu , utilizator 17:39, 28 Noiembrie 2012
da
de regula, la sediul debitorului
Va multumesc.
da, la sediul debitorului
Debitorul este parat in cazul dvs.

In functie de cuantumul debitului poate fi competent si Tribunalul de la sediul paratului.
Ar fi bine sa precizati despre ce suma de bani este vorba sau despre obiectul concret al cererii de chemare in judecata.
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Competenta materiala dacmoto dacmoto In cazul in care in baza cim s-a incheiat un pr-vb de predare-primire bunuri, ulterior cim a incet, iar salariatul refuza sa preda bunurile primite in baza ... (vezi toată discuția)
Drept procesual civil - competenta materiala si cale de atac dco dco actiune comerciala care are ca obiect plata unei sume de 90.000 . Ca si capat accesoriu s-a solicitat plata unor penalitati in cuantum de 1 % pentru fiecare zi ... (vezi toată discuția)
Competenta materiala - anulare act administrativ serbyo serbyo Buna ziua, Am solicitat Trib. Sc.administrativ fiscala anularea unui act administrativ emis de AFP Ialomita si obligarea AFP la restituirea sumei de 9500 lei. ... (vezi toată discuția)