avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat mostenitor/Titlu propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat mostenitor/Titlu propietate

In anul 1985 bunicii mei au achizitionat un imobil; terenul intra in propietatea statului conform art.30 din Legea 58/1974. Bunicul a murit in 1987, bunica in 1996, tatal meu singurul mostenitor. In certificatul de mostenitor din 1988 (dupa bunicul) se mostenea doar contructia; in Certificatul de mostenitor din 1996 (dupa bunica) se mosteneste constructia si terenul asa cum apar in contractul de vanzare-cumparare cu care au fost dobandite.
Din Legea nr. 18/1991, republicata: (3) Terenurile atribuite în folosinţă pe durata existenţei construcţiilor dobânditorilor acestora, ca efect al preluării terenurilor aferente construcţiilor, în condiţiile dispoziţiilor art. 30 din Legea nr. 58/1974 cu privire la sistematizarea teritoriului şi localităţilor urbane şi rurale, trec în proprietatea actualilor titulari ai dreptului de folosinţă a terenului, proprietari ai locuinţelor.
Intrebarea mea este daca tatal meu trebuie sa ceara emiterea unui titlu de propietate pentru acest teren sau daca Certificatul de mostenitor (ultimul) tine loc de act de propietate.
Va multumesc





Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 16:38, 2 Februarie 2009
Certificatul de mostenitor este titlu de proprietate pentru persoana in favoarea careia s-a emis.Cu certificatul de mostenitor si cu actele autorilor acestuia(actele de dobindire a terenului si constructiei de catre bunici )faceti cadastru si intabularea.
Va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 18/91 problema urgenta, multumesc anticipat! andradamaria andradamaria buna ziua,situatia este de asemenea o relicva a legii 18/91 si anume: bunicului meu defunct i s-a atribuit in 1957 de catre Sfatul popular de atunci un teren ... (vezi toată discuția)
Teren preluat de stat- legea 58/1974 zatti zatti Buna ziua. Socrul meu a detinut in proprietate un imobil compus din casa de locuit in suprafata de 101,30 m.p. si teren in suprafata de 450 m.p ,pe care le-a ... (vezi toată discuția)
Restituire teren imobil ContSters47747 ContSters47747 salut, as vrea sa va intreb si io ce am gresit in urmatoarea problema: locuiesc intr`o casa achizitionata in 1977, iar terenul aferent a intrat la acel moment ... (vezi toată discuția)