avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... restituire teren imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

restituire teren imobil

salut, as vrea sa va intreb si io ce am gresit in urmatoarea problema:
locuiesc intr`o casa achizitionata in 1977, iar terenul aferent a intrat la acel moment sub incidenta legii 58/1974. Am facut o cerere in baza legii 10/2001 la care am anexat contractul de vanzare cumparare - pe numele meu - pentru a mi se atribui si terenul aferent constructiei. ce mi`au raspuns astia de la primarie m`a dat pe spate. citez: "Observand ca in sustinerea cererii de revendicare se depune Contractul de vanzare - cumparare, {.....} din care rezulta ca notificatorul a cumparat numai imobilui constructie inscris {...} iar terenul construit si neconstruit in suprafata {...} urmeaza regimul prevazut de art 30 alin 2 din legea 58/1974 trecand in proprietatea Statului Roman {...}. Vazand ca notificatorul {..} nu are calitatea de persoana indreptatita in sensul prevederilor art 3 alin 1 lit a din legea 10/2001 {...} Se respinge cererea in natura privind restituirea in natura a imobilui teren aferent "

Ce pot sa fac in privinta asta?
Cel mai recent răspuns: Cristina Pielmus , Avocat 22:32, 10 Noiembrie 2007
este adevarat ca terenul dvs. nu face obiectul legii nr. 10/2001.
Faceti cerere la Primarie in baza art. 36 alin. 3 din legea nr. 18/1991: Terenurile atribuite in folosinta pe durata existentei constructiilor dobinditorilor acestora, ca efect al preluarii terenurilor aferente constructiilor, in conditiile dispozitiilor art. 30 din Legea nr. 58/1974 cu privire la sistematizarea teritoriului si localitatilor urbane si rurale, trec in proprietatea actualilor titulari ai dreptului de folosinta a terenului, proprietari ai locuintelor.
Atribuirea in proprietate a terenurilor prevazute de alin. 2-5 se va face, prin decizia prefecturii, la propunerea primariilor facuta pe baza verificarii situatiei juridice a terenurilor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Noiembrie 2007
Cristina Pielmus , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate roxanar roxanar Am inteles ca reconstituirea dreptului de proprietate privata privind un teren intravilan (in oras) se poate cere oricand, fiind imprescriptibila. Mi-a zis ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate roxanar roxanar Am inteles ca reconstituirea dreptului de proprietate privata privind un teren intravilan (in oras) se poate cere oricand, fiind imprescriptibila. Mi-a zis ... (vezi toată discuția)
Cerere catre primarie de concesionare a unui teren adrian73 adrian73 Buna seara, am un teren si o casa intr-o comuna din Ardeal. Casa si terenul aferent sunt cumparate prin act de VC de la bunicii sotiei cu drept de intretinere. ... (vezi toată discuția)