avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Reactivare contribuabil aflat in reorganizare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Reactivare contribuabil aflat in reorganizare

Buna ziua.
Care sunt obligatiile pe care trebuie sa le indeplinesc pentru a reactiva o societate declarata inactiva.
Mentionez ca societatea se afla in reorganizare judiciara, debitul datorat ANAF fiind esalonat conform planului de reorganizare.
Trebuie sa indeplinim doar obligatiile declarative?

"Contribuabilii pentru care s-a deschis procedura insolvenţei în formă simplificată, contribuabilii care au intrat în faliment sau contribuabilii pentru care s-a pronunţat ori a fost adoptată o hotărâre de dizolvare se reactivează de organul fiscal, la cererea acestora, după îndeplinirea obligaţiilor declarative."

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ciobanu Vasile , Mediator 07:50, 29 Noiembrie 2012
da. depuneti declaratiile fiscale la zi si faceti cerere de reactivare.
Ceva nu suna bine? Societatea este suspendata, nu mai are activitati economice, dar este obligata sa depuna bilanturi la ANAF.
Cum este in reorganizare judiciara? S-a emis o hotarare judecatoreasca in acest sens, aveti un administrator judiciar?, sau dvs. ati hotarat aceasta reorganizare?
Daca este numai suspendata activitatea la cererea dvs. puteti face o cerere la ORC si ANAF pentru a reactiva societatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reactivare societate Lidia arama Lidia arama In cazul in care o societate aflata in reorganizare judiciara a fost declarata inactiva datorita expiratii sediului social poate fi reactivata daca nu-si ... (vezi toată discuția)
Societate fara acte contabile.ce-i de facut? ela david ela david Societatea infiintata in 2010. Functioneaza 1-2 luni, se depun declaratiile corespondente actualei D112...si cam atat....Contabila plecata din tara, nu tu ... (vezi toată discuția)
Dobandirea statutului de societate activa gemifinont gemifinont Supun atentiei dumneavoastra urmatoarea speta O societate comerciala a fost declarata inactiva pentru neschimbarea sediului social la ORC. Pentru a fii ... (vezi toată discuția)