avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de crestere a copilului

Buna ziua

Eu sunt in concediu de crestere a copilului, dar doresc sa imi reiau activitatea incepand cu 1.01.2013. In acest caz beneficiez de stimulent de insertie pana cand implinireste copilul 2 ani (08.07.2013). Daca anul viitor voi deveni mama cum se va calcula indemnizatia de crestere? Se va lua in calcul venitul ultimelor 12 luni anterior nasterii copilului (inclusiv stimulentul de insertie, indemnizatia actuala si stimulentul de crestere de 200 lei)?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:16, 27 Noiembrie 2012
da.
se ia in calcul prima indemnizatie
multumesc pentru raspuns.
adica y luni x valoarea indemnizatiei + z luni x salar net = t , valoarea t se imparte la 12 si se aplica 85%?
sa inteleg ca ace stimulent de crestere si stimulentul de insertie nu se iau in calcul?
Daca va reluati activitatea inainte de implinirea virstei de 2 ani ai copilului si numai dupa implinirea varstei de 1an,veti avea venituri nete din salar plus stimulentul de insertie de 500 lei lunar;
Pentru al doilea copil ce urmeaza a se naste, functie de data nasterii se iau in calcul veniturile din ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului care pot fi : salarii +stimulent sau indemnizatia primita pentru primul copil;
Daca copilul se naste in perioada cand sunteti inca beneficiara de ICC pentru primul copil,durata concediului pentru cresterea copilului se prelungeste corespunzator pentru al doilea copil si veti primi aceeasi indemnizatie,pentru perioada suprapunerii veti beneficia de un supliment de indemnizatie in suma de 600 lei lunar,
A se vedea prevederile din Ordonanta 111/2010, completata si modificata pana la 31.10
2012
Revenirea la serviciu si realizarea de venituri si stimulent, determina o recalculare a ICC cu noile venituri realizate plus stimulentul de insertie.
Stimulentul de insertie se ia in calcul la determinarea cuantumului ICC cuvenit!
Ultima modificare: Marți, 27 Noiembrie 2012
SILVIA HORVATH, Contabil
1. In OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, la art.2(5), nu este specificat perioada cand se beneficiaza stimulentul de insertie se ia in calculul indemnizatiei pentru CCC.

2. Pe perioada cat beneficiaza de stimulentul de insertie persoana in cauza are venit profesional impozabil si acesta se va lua in calculul indemnizatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil catalinhabet catalinhabet Detin o Intreprindere Individuala de 3 ani si primii ani am fost pe pierdere si ultimul an pe profit. Sotia nu este angajata si vreau sa stiu daca pot primi eu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil max56 max56 Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti, daca pot beneficia de indeminzatie crestere copil, in conditiile in care, de 4 ani nu mai am serviciu , desi anterior am ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate madalina_petrut madalina_petrut Buna ziua. As dori sa stiu cum se calculeaza salarul pe perioada concediului de maternitate pre si postnatal, 85% din salarul prevazut in contractul de ... (vezi toată discuția)