avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Galagie noaptea
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Galagie noaptea

Buna ziua,

locuiesc la curte, intr-un oras de langa Bucuresti si de cateva saptamani avem probleme cu vecinul. Acesta si-a achizitionat cateva gaini si cocosi... iar cocosii incep sa cante incepand cu ora 4-5 dimineata... pana pe la 8-9... in fiecare zi.
Ce e mai rau, una din magaziile cu animale este chiar intre casele noastre, iar spatiul intre case este de sub 3 metri si rasuna foarte rau, mai ales in camera copilului, iar acesta a ajuns sa se trezeaza cand incep cocosii sa cante (mentionez ca baietelul este elev, deci are nevoie de odihna pentru a fi apt de scoala si a se trezi devreme).

A incercat sotul sa discute cu vecinul, iar replica acestuia a fost: e curtea mea, fac ce doresc...

Va rog mult, dati-mi sfaturi... ce as putea face dpdv legal, ca sa readuc iar linistea noaptea?

Va multumesc mult,
o seara placuta!
Cel mai recent răspuns: mariana_aba , utilizator 19:02, 27 Noiembrie 2012
Faceti o sesizare la; politie si la Primarie, in care aratati ce anume va deranjeaza.
(Stiu ca in orase nu prea ai voie sa se cresca animale si pasari de curte).
Da,, este curtea domniei sale,!! dar nu trebuie sa deranjezi vecinii . Se incalca Legea 61"ordinea si linistea publica".:bow:
manole_dumitru a scris:


Se incalca Legea 61"ordinea si linistea publica".:bow:

Pentru a se putea invoca incalcarea ordinii trebuiesc depuse probe temeinice iar pentru linistea publica...este evident ca gainile nu realizeaza zgomote care sa depaseasca pragul fonic legal admis
Incercati sa sensibilizati vecinul detaliind stuatia
In ultima varianta realizati fonoizolarea peretelui in cauza
Buna seara,

multumesc de sfaturi... cat despre:
...este evident ca gainile nu realizeaza zgomote care sa depaseasca pragul fonic legal admis.... nici nu va puteti imagina cum rasuna cocosii intre peretii caselor....

O seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orele de liniste Larisa1406 Larisa1406 Buna ziua. Avem in bloc o fetita care studiaza pianul la un liceu de profil mentionez faptul ca nu canta niciodata in timpul orelor de liniste. Canta de 3, 4 ... (vezi toată discuția)
Cocosii in mediul rural borcea_Z17 borcea_Z17 Am construit casa in mediul rural, pe teren mic, de 400 mp, vecin cu mine e o casa pe 300 mp. Problema mea, pe care o am de cateva luni de zile, in casa ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice, dreptul la proprietate pe cote parti, norme sanitar veterinare...nici eu nu mai stiu ce.... ennOia ennOia Situatie: trei apartamente proprietate personala a trei familii care impart o proprietatea comună pe cote-părţi, proprietate ce consta in curte, gradina si ... (vezi toată discuția)