avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz dat de angajator in perioada concediului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz dat de angajator in perioada concediului de odihna

După patru ani de muncă (la un cotidian se lucrează şi duminica), în care nu am beneficiat de concediu de odihnă sau de zile libere, mi-am depus cererea de concediu de odihnă, începând cu data de 8.11.2012, pâna la data de 7.12.2012. Cererea mi-a fost aprobată. Pe data de 12.11.2012 am fost chemată la serviciu, unde am fost pusă, de către noul director general, să semnez notificarea privind încetarea contractului individual de muncă. Preavizul este cuprins în perioada 12.11.2012 - 07.12.2012, adică în timpul concediului meu de odihnă. Este legal? Dacă nu, ce pot face? Ţin să precizez, de asemenea, că firma are restanţe salariale, în ceea ce mă priveşte, în valoare de aproximativ 12.000 lei.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:10, 28 Noiembrie 2012
Da, este legal sa va instiinteze ca urmeaza sa fiti concediat ...CO se poate suprapune cu perioad de preaviz.
@dariaro

CO nu suspenda preavizul. Drept urmare va puteti efectua zielele de CO si in preaviz. Oricum va trebui sa vi se compenseze in bani la incetarea c.i.m.
Nu i se compenseaza in bani CO , in astfel de cazuri ....
Ma refeream la art. 146 alin. 4 Codul muncii:
Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.
De ce sa nu se compenseze?
Pentru ca se efectueaza CO in perioada de preaviz ...

Alte discuții în legătură

Compensare concediu odihna in bani cristina29 cristina29 Buna ziua! Conform Codului Muncii, concediul de odihna neefectuat se compenseaza in bani doar la incetarea contractului de munca. Dar daca acest CO nu s-a ... (vezi toată discuția)
Drepturi co la expirare preaviz Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, In cazul in care a expirat preavizul de 20 zile ptr restructurare post, iar salariatul nu a solicitat concediul de odihna ptr perioada lucrata, i ... (vezi toată discuția)
Efectuare c.o. in perioada de preaviz elam elam BUNA DIMINEATA! In perioada de preaviz (concediere colectiva), salariatul poate sa isi ia zile de concediu de odihna? Multumesc! (vezi toată discuția)