avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Litigiu promisiune vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Litigiu promisiune vanzare-cumparare

Buna ziu. Am semnat o promisiune de vanzare cumparare pentru un apartament in Pitesti, in data de 08.06.2012, data la care am platit si comisionul agentiei imobiliare de 3000 ron. Vanzatorul nu a reusit sa-si rezolve inscrierea in cartea funciara(vanzatorul nu a putut sa faca acel cadastru pt ca apartamentul aparea cu un sechestru asigurator aplicat de parchetul de pe langa judecatoria PITESTI) si nu a reusit sa-si rezolve problema pana la data din promisiunea de vanzare-cumparare. Atunci mi-a restituit acel avans pe care il platisem ,dar agentia imobiliara nu mi-a restituit comisionul in acel moment specificand in acel nou act facut intre mine si vabnzator ca o sa imi restituie comisionul cel tarziu la data de 31 octombrie 2012. Insa nici pana la aceasta data de azi: 28 noiembrie nu mi-a restituit acel comision tot amânându-mă , spunând că nu are bani. Ce anume mă sfătuiţi sa fac_ sa îl acţionez în judecată? Vă rog frumos sa-mi dati un sfat. Multumesc. Narcisa Dumitrescu.
Cel mai recent răspuns: narcisa002 , utilizator 10:07, 28 Noiembrie 2012
Conform legii se face un antecontract de vanzare cumparare.
Agentia si-a oprit comisionul in urma semnarii un contract de comision?
Daca tranzactia nu s-a efectuat, agentia nu are voie sa opreasca comision.
Trebuie sa mergeti mai departe in instanta, pentru ca sunt slabe sanse sa va dea banii.

agentia mi-a luat comision in urma semnarii acestei promisiuni de vanzare cumparare. Aceasta promisiune nu a putut fi respectata din cauza vanzatorului si nu a mea. Agentia si-a incasat comisionul fara sa astepte incheierea contractului de vanzare-cumparare care nu a mai avut loc. Si acum ma tot amana spunand ca inca nu are bani. Sa-i actionez deci in judecata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie sa platesc comision agentiei ?? danny78 danny78 Buna ziua ! Sa va spun in ce consta problema mea : Am gasit un apartament cu ajutorul unei agentii imobiliare si un angajat al agentiei a mers la intalnirea ... (vezi toată discuția)
Comision contract de intermediere cu agentie imobiliara alexberi alexberi Buna ziua, Sunt cumparatorul unui apartamet si am probleme cu plata comisionului pentru un apartament vizionat prin intermediul unei agentii ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutați cu urmatoarea speta. am avut intentia sa ... Simo Na Simo Na Va rog sa ma ajutați cu urmatoarea speta. Am avut intentia sa înstrăinez un apartament pentru care am postat anunt. A raspuns o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)