avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare contract de intretinere

Buna seara Va rog sa ma ejutati in aceasta problema: Tatal meu a murit acum 12 ani si eu am ramas unca mostenitoare fiind unica la patinti. Mama mea a murit cand eram mica si tatal meu a trait in concubinaj cu o alta femeie.Precizez ca nu am facut succesiunea din lipsa de bani (fiind vaduva cu 2 copii). In toti ani am platit regulamentar toate texele la aceasta casa.Acum am fost sa deschid succesiunea si se la primarie nu au vrut sa imi dea titlul de propietate zicand ca fiul concubine are un contract de intrtinere facut de tatal meu .Precizez ca tatal meu a stat cu mine in casa di momentul de cand s-a inbolnavit pana la moarte eu suportand toate cheltuielile.Are veun drept la mostenire fiul concubinei?
Ce pot sa fac sa amulz acest contract de intretinere? Va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: georgeta71 , utilizator 23:48, 2 Februarie 2009
Aveţi la îndemînă două posibilităţi.

Dacă există motive de anulare (vicii de consimţămînt, de exemplu) sau de nulitate absolută, puteţi cere anularea sau constatarea nulităţii actului.

Dacă nu, deci dacă actul este valid, puteţi cere rezoluţiunea actului pentru neîndeplinirea de către întreţinător a obligaţiilor sale.

Aveţi cu siguranţă nevoie de un avocat.

PS. Revin.

Abia acum realizez că aţi afirmat că au trecut 12 ani de la deces. În aceste condiţii, doar nulitatea absolută a actului vă mai poate fi de folos. Nulitatea relativă şi rezoluţiunea nu mai pot fi invocate. A intervenit prescripţia.

Scuze.

Ultima modificare: Luni, 2 Februarie 2009
themis, utilizator
Va multumesc si precizez ca singura care l-a intretinut pe tatal meu am fost eu . Credeti ca am sanse sa pot anula acest contract? Va doresc o seara buna
Aşa cum am precizat în PS, doar dacă există motive de nulitate absolută. Greu de crezut. Dacă aveţi contractul, prezentaţi-l unui avocat.
trebuie sa va asigurati ca exista un astfel de contract, apoi tb sa verificai obiectul acestui contract deoarece un contract de intretinere nu echivaleaza cu un contract de vanzare cumparare. Mergeti la primarie, solicitati in scris sa va inmaneze copie de pe titlul de proprietate al tatalui dumneavoastra conforma cuoriginalul, anexa 24 care cuprinde toti mostenitorii defunctului si adeverinta din care sa rezulte pe numele cui se afla imobilul asa cum rezulta din registrul agricol iar daca figureaza ca proprietar cealalta persoana si nu tatal d-oastra sa se mentioneze in temeiul carui act translativ de proprietate s-a transmis proprietatea de la unul la celalalt. In aceste conditii, d-voastra aflati la aceasta data (data la care se elibereaza adeverinta) de existenta acelui act si puteti cere desfiintarea (anularea) lui. Asta in cazul in care exista un asemenea act, dc nu exista faceti dezbaterea sucesiunii, mai mult decat atat, inteleg ca nici dupa mama nus-a dezatut succesiunea iar d-voastra o mosteniti pe mama iar tatal n-ar fi putut sa ispuna de toataavereaadica sa o instraineze. e bine sa consultati si un avocat. Va pot ajuta dc doriti,rel la tel" 0723543184
Va multumesc si va doresc o seara placuta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea unui act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere piedone05 piedone05 In anul 2004 parintii mei au facut un act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere pe garsoniera lor, surorii mele. Intre timp tatal meu a murit iar in ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu uzufruct viager - anulare sau reductiune? silviatobias silviatobias buna seara as vrea sa vb cu un avocat si daca ma poate indrumua tatal meu a decedat luna trecuta in 15 ianuarie ,tatal meu pe timpul vietii a mai fost ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare cumparare dintre tata si fiu mlan mlan pun in discutie si caut solutie pentru un caz care da destul de multa bataie de cap! Situatia este urmatoarea: cu 5-6 ani in urma s-a incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)