avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nulitate contract credit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nulitate contract credit

Am un contract de credit incheiat cu un IFN,iar acesta nu e semnat de reprezentantii legali ai acestui IFN.Cum procedez ca sa cer in instanta nulitatea acestui contract?Care sunt pasii?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 16:12, 30 Noiembrie 2012
Este greu de crezut ca Institutia respectiva, a pus la dispozitia dvs. suma acordata ca si credit, daca actele premergatoare nu ar fi fost in regula. In consecinta ce aveti in vedere cand va referiti la "reprezentantii legali"? O persoana straina de institutie sau de ex: femeia de serviciu, angajata a institutiei?
Puteti cere anularea contractului ca nu va opreste nimeni, dar chiar daca veti reusi, inseamna o repunere in situatia initiala.. adica banii la ei, iar contractul anulat la dvs :).
Oricum ati face, banii trebuie sa-i dati inapoi, cautati solutii in acest sens.
pai eu nu urmaresc sa nu mai achit suma primita in urma contractului ci doar ca acesta sa fie declarat nul si sa se faca un alt contract..exista sanse?
pai reprezentantii legali nu pot fi electricienii sau femeile de serviciu..sunteti putin ironica...acel act e semnat doar de un lucrator al acelui IFN...in partea de inceput a contraqctului in care se specifica intre cine e incheiat contractul sunt cele 2 persoane care nu au semnat contractul
Dna. gi_jane a raspuns pertinent la intrebarea dvs. si are dreptate. Nu am fost ironica cand am dat exemplul cu angajatul respectiv, ci am incercat sa subliniez ca numai persoane angajate pe o anumita pozitie, intro companie, nu pot semna acel contract.
Chiar daca la parti apare Societatea X, reprezentata prin dl.director Piscupescu, asta nu inseamna ca daca nu semneaza el insusi acel contarct nu este valabil incheiat si dvs. nu datorati institutiei suma luata ca si credit. Directorul poate delega responsabilitatea de a semna contractele, unui angajat iar acesta poate avea trecuta aceasta atributie in fisa de post, in vederea fluidizarii lucrarilor.

Alte discuții în legătură

Credit abuziv ifn ContSters467198 ContSters467198 Am achiziționat un produs de pe un magazin online . Produsul era integrat Intr-o campanie \"X rate fara dobânda\" creditul urmând să fie acordat de către ... (vezi toată discuția)
Litigiu banca pentru nerespectarea oug 50/2012 daneugen1 daneugen1 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati pentru urmatoarea situatie: In anul 2007 am contractat un credit pentru cumpararea unor bunuri de la o IFN am platit toate ... (vezi toată discuția)
Confidentialitatea datelor akhus akhus Buna ziua, Am doua probleme: Problema 1. In 2011 detineam un card de credit EuroLine. Ultima rata din acel credit a fost platita de tatal meu. In momentul ... (vezi toată discuția)