avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ORE SUPLIMENTARE SI ORE LUCRATE IN TIMPUL DE REPAUS ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ORE SUPLIMENTARE SI ORE LUCRATE IN TIMPUL DE REPAUS SAPTAMANAL

Buna ziua,

Va rog sami spuneti cum trebuie retribuite orele suplimentare lucrate in zilele normale de lucru , adica peste cele 8 ore/zi , 5 zile/ saptamana, de luni pana vineri, dar orele lucrate in timpul de repaus saptamanal adica in cazul meu sambata, duminica si in sarbatorile legale. In prezent orele suplimentare imi sunt platite cu un spor de 100 %, indiferent cand sunt efectuate.
Cunosc ce spune legislatia si contractul colectiv de munca, insa mie nu mi se pare corect cum se procedeaza deoarece orele lucrate duminica si in sarbatorile legale sunt reglementate altfel iar aceste ore de cele mai multe ori sunt efectuate si in timpul de repaus saptamanal , daca sunt platita nu mai am dreptul la repaus saptamanal ?




Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:23, 8 Decembrie 2014
freeelis a scris:

Textul de lege nu este destul de clar in aceasta privinta , insa sporul se acorda la numarul de ore lucrate in zilele de repaus saptamanal , ceea ce ar duce si la ideea ca trebuie acordat liber doar aceste ore.

Multumesc mult pt raspuns. Noi cand am avut CCM, sporul a fost 10%, acum l-am facut de 1% , am modificat in RIN acest spor, dar trebuie precizat expres in RIN ca incepand cu data de 01.11.2014 s-a modificat sporul de week-end sau pur si simplu modificam cifrele si este de ajuns, dara precizarea datei de cand s-a modificat.
Nu precizati data in reg.intern, intrucat aceasta va figura in decizia emisa de angajator si care se aduce la cunostinta salariatilor , inclusiv reg.intern modificat.
freeelis a scris:

Nu precizati data in reg.intern, intrucat aceasta va figura in decizia emisa de angajator si care se aduce la cunostinta salariatilor , inclusiv reg.intern modificat.

Deci modificam in reg intern procentul si trebuie sa emitem o decizie in care sa precizam modificarea de spor de week-end?

Ca sa fiu mai clar, pasii sunt urmatorii:
1. decizie modificare reg.intern - modificare cuantum spor de week-end

2. elaborarea reg.intern cu modificarile incluse

3. aducerea la cunostinta salariatilor, sub semnatura, de modificarile aduse la reg.intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor pentru lucru in week-end piciul piciul sporul pe care il acord pentru lucrul in week-end urmat de doua zile libere il aplic doar pentru zilele lucrate in week-end, nu pentru toate zilele ... (vezi toată discuția)
Lucrui in zi de sambata ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat: am angajati care lucreaza de luni pana vineri, program de 8 ore/zi, 40 ore sapatama. incepand din nov se ... (vezi toată discuția)