avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Stagiu complet de cotizare.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Stagiu complet de cotizare.

Data post: Duminica, 18 Noiembrie 2012, 13:47
Forum Pensionari si probleme juridice legate de pensii Subiect Stagiu complet de cotizare. (mergi la mesaj)

Cum este posibil faptul, dupa contestarea Deciziei privind acordarea Pensie comunitara (pensie anticipata partiala).Stagiul total realizat in doua state CE
Romania si Ungaria creste de la; 41 ani 2 luni 13 zile <>la 42 ani 2 luni 9 zile
in schimb pensia calculata acordata scade de la 94 Lei <> la 93 Lei.
La contestatie am primit oscrisoare informativa "Tinand cont ca nu au aparut elemente noi care sa nu fi fost luate in calcul initial, nu se impune revizuirea sau recalcularea pensiei.Unde pot cere ajutor juridic si in ce mod ?
Nu cred ca dupa 42 ani din care 14 ani 10 luni 16 zile lucrate pensia reala este 93 Lei conform Legislatiei in viguare.Va rog sam-i ajutati in rezolvarea sau intelegerea contradictiilor. cu stima kjeno.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
Cel mai recent răspuns: Valentin Mester , utilizator 20:43, 30 Noiembrie 2012
Nu trebuie sa va mirati ca pensia este mica.Pensia este contributiva si depinde de veniturile avute pe intreaga perioada de contributie.Pensia mai depinde si de stagiu complet de cotizare.Va pot da un ex:O persoana a iesit la pensie in bazaLegii 263/2010.Pe intreaga perioada de activitae a contribuit cu 70 de puncte stagiu complet de cotizare de 35 ani,si a obtinut un punctaj mediu anual de 2 puncte.La recalcularea pensiilor in anul 2005 barbatii care s-au pensionat in baza Legii 27/1966 au obtinut un stagiu complet de cotizare de 25 de ani,la o contributie de 70 puncte au o pensie de 2.8 puncte.Cei care s-au pensionat in baza Legii 3/1977 au obtinut un stagiu complet de cotizare de 30 de ani,la o contributie de 70 de puncte au o pensie de 2,33 puncte.Am prezentat acest exemplu pt. a va dovedii ca pensia nu este numai contributiva,mai conteaza si acest stagiu complet de cotizare.La contributii egale pensia nu este egala.
1. La pensia acordata de Romania se ia in calcul stagiul de cotizare in Ungaria dar punctul de pensie se stabileste numai pentru perioada de cotizare din Romania (cei 14 ani si 10 luni).

2. Adresati-va Casei de pensii din Ungaria sa va stabileasca si sa va plateasca pensia pentru perioada cat ati cotizat acolo la pensie.
Pt a obtine in Romania o pensie de 94 de lei pt.15 ani de munca,inseamna ca ati realizat un punctaj de 4.5 puncte.Rezulta ca raportul anual dintre salariul dv.si salariul mediu brut pe economie este de 0,3.
Ultima modificare: Vineri, 30 Noiembrie 2012
Valentin Mester, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia anticipata master25 master25 Buna ziua! Sunt nascuta in 25 octombrie 1956, sunt cadru didactic din 1 septembrie 1976 pana in prezent. Din toti acesti ani, am lucrat 8 ani cu o jumatate de ... (vezi toată discuția)
Pensia facultativa (pilonul iii) rburlaro rburlaro As vrea sa stiu daca o persoana care nu plateste CAS, dar plateste o contributie lunara la un fond de pensii privat, facultativ, pilonul 3, isi poate ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie anticipata partiala silverlining silverlining Calculul pensiei anticipate partial .....se face lunar, adica aceasta creste in fiecare luna, sau se stabileste o data-la iesirea la pensie anticipata partial ... (vezi toată discuția)