avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... vechimea in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

vechimea in munca

Daca cineva (asistent medical) lucreaza cu contract de munca 4 ore la un cabinet medical, 4 ore la alt cabinet si inca 2 ore la alt cabinet /zi , se considera ca are pe zi o norma intreaga (8h) sau nu se cumuleaza? Dauneaza cumva la pensie?
Cel mai recent răspuns: balerina , utilizator 17:32, 1 Decembrie 2012
Codul muncii
ART. 16
(4) Munca prestatã în temeiul unui contract individual de muncã constituie vechime în muncã.

ART. 106
(1) Salariatul încadrat cu contract de muncã cu timp parţial se bucurã de drepturile salariaţilor cu normã întreagã, în condiţiile prevãzute de lege şi de contractele colective de muncã aplicabile.
(2) Drepturile salariale se acordã proporţional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.


Contractele dvs. nu se cumuleaza ca vechime cand se suprapun ca perioade, dar se cumuleaza veniturile realizate pentru calcularea unui punctaj mai mare la pensie.
Deci persoana lucreaza 10 ore pe dar fragmentat cu 3 contracte diferite. Este ca si cum al lucra normal...ca cei care au program de 8h?
1. Nu are nici o relevanta cum lucrati, cu cate ore, cu cate contracte individuale de munca (CIM), vechimea in munca (stagiul de cotizare) este pe zile lucrate.

2. Si daca lucrati cu 8 ore pe zi sau mai mult sau mai putin, si daca lucrati cu unul sau mai multe CIM, stagiul de cotizare este acelasi.
Multumesc d-le Valeriu si...La multi ani Romania!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim part - time EuPiti EuPiti buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce drepturi imi revin ca urmare a semnarii unui contract part-time? cum se calculeaza ca vechime la pensie? multumesc (vezi toată discuția)
Vechime calculată la contractul de muncă de 6 ore pe zi ionelanicoletastoleru ionelanicoletastoleru As dori să știu Cum este calculată vechimea în munca la contractul de muncă cu 6 ore pe zi (vezi toată discuția)
Calcularea vechime in munca pentru timp partial (4 ore) in vederea acordarii sporului de vechime in munca elftsaftica elftsaftica In situatia in care un salariat are 3 ani vechime in munca cu jumatate de norma, la calcularea vechimii in munca se ia in considerare 3 ani sau 1 an si ... (vezi toată discuția)