ajutor va rog !!!! am o bunica(din partea mamei) si o sora din partea mamei din prima casatorie , mama noastra a murit anul trecut iar tatal meu a murit cu juma de an inaintea mamei, si eu cu bunica detinem impreuna o casa cu teren in cote de 1/2 fara a se specifica in cadastru care este partea fiecaruia , eu am grija de ea si eu intretin gospodaria iar casa este cumparata din banii parintilor mei iar pt linistea bunicii am trecut-o pe acte #-o . bunica are 75 de ani si sora mea nu stiu cum a determinat-o sa ii faca testament la notar ca ii lasa toate bunurile pt ca o ingrijeste cu devotament dar de un an nu a nai venit sa o vada , da dovada de muuult devotament . eu pot ataca testamentul ? ce pot sa fac ? am doi copii si nu pot dormii noaptea , am investit mult in casa si curte , ce fac acum ?
Sulta se calculeaza la valoarea din imobil care se cedeaza, nu are legatura cu venitul dvs.
Iar daca o esalonati sau nu o platiti imediat se inscrie privilegiul copartasului pentru sulta adica ipoteca legala pana la achitarea sultei.
ma poate obliga sa platesc o suma minima sau ramane la posibilitatea mea de a plati ? pe ce perioada de timp se poate intinde plata sultei ? pot scade din sulta investitiile pe care le-am facut in imobil , renovare , pe care le demonstrez cu acte si martori ?
eu as fi mostenitor rezervatar ? pai sora mea nu a stat la discutii a zis ca vinde dupa ce nu mai este bunica si sigur ajungem in instanta . la notariat trebuie sa ma cheme ca detin 1/2 si acum inteleg de ce s-au facut presiuni asupra mea sa vindem si m-au amenintat ca o sa vinda jumatea din casa la oameni cu care nu o sa am liniste , sora mea este casatorita cu un avocat si stie foarte bine cum e legea .
multumesc mult de tot pt raspunsuri !!!!
m-am linistit ,pana sa ma lamuriti ma vedeam cu corturi prin curte......
sulta se poate transforma in cota din partea mea la teren , bineinteles dupa ce se evalueaza terenul , detinem casa cu teren si teren intravilan care este in continuarea terenului pe care se afla casa si care are acces separat de accesul la terenul cu casa ?
Din cate ziceti, ar fi de evitat sa ajungeti la un proces cu sora. Ce scria in testament.. ce-i lasa surorii dvs, partea ei de casa ?
As incepe un proces de iesire din indiviziune de pe acum cu bunica parata, sa cereti ca acea casa sa va fie atribuita si sa-l platiti o sulta bunicii, ca bunica sa nu mai aiba in proprietate jumatate de casa la data decesului si astfel sora sa nu mai aiba ce mosteni. La proces puteti dovedi ca aveti un drept de creanta pt ce imbunatatiri ati adus bunului, deci si jumatatii bunicii si ii mai scadeti din sulta.
Sucesiune
ghettoduck23
Buna ziua.Va multumesc pt acest forum si pentru ce faceti. Avem o problema in familie cu o mostenire.Eu ma adresez aici in numele mamei mele. Situatie e cam ... (vezi toată discuția)
Mostenire negata
alitys
IN OCT 2009 BUNICA MEA MI-A FACUT TESTAMENT CA UNICA MOSTENITOARE A BUNURILOR SALE INTRUCAT SOTUL SI FIUL ACESTEIA(RESPECTIV TATA SI BUNICUL MEU)ERAU ... (vezi toată discuția)