ajutor va rog !!!! am o bunica(din partea mamei) si o sora din partea mamei din prima casatorie , mama noastra a murit anul trecut iar tatal meu a murit cu juma de an inaintea mamei, si eu cu bunica detinem impreuna o casa cu teren in cote de 1/2 fara a se specifica in cadastru care este partea fiecaruia , eu am grija de ea si eu intretin gospodaria iar casa este cumparata din banii parintilor mei iar pt linistea bunicii am trecut-o pe acte #-o . bunica are 75 de ani si sora mea nu stiu cum a determinat-o sa ii faca testament la notar ca ii lasa toate bunurile pt ca o ingrijeste cu devotament dar de un an nu a nai venit sa o vada , da dovada de muuult devotament . eu pot ataca testamentul ? ce pot sa fac ? am doi copii si nu pot dormii noaptea , am investit mult in casa si curte , ce fac acum ?
buna dimi , multumesc pt raspuns . in test scie : ii las nepoatei toate bunurile mobile si imibile pe care le detin la data decesului meu , deoarece ma ajuta si ma ingrijeste cu devotament ......si de 1 an nu am mai vazut-o pe sora mea iar eu nu pot sa o las ca este bolnava si eu am practic grija de ea, bunica nu poate dovedii ca a contribuit cu bani la cump casei pt ca nu a avut si nu isi poate plati nici nevoile zilnice si med, eu platesc utilitatile....am zis ca e bunica mea si acum imi pare rau. daca nu se prezinta la proces sau daca o trim pe sora mea deoarece sotul sorei este avocat sa o reprezinte , are voie fiind ruda ? stiu ca este de durata un astfel de proces si bunica este bolnava iar intre timp daca se intampla ceva cu bunica cu procesul cum ramane ? daca prezint in instanta testamentul nu se declara nul fiind un act secret?
testament poate sa faca 10 buc pe zii si , si ma gandesc ca are 75 de ani si un judecator o sa accepte orice motiv pt neprezentare , ma gandesc ca incep un luuuuung proces si sa raman si cu cheltuieli destul de mari . poti intra in posesia unui bun daca se dem ca in acel bun a investit alcineva marindui valoarea , nu ma poate despagubi sora dupa decesul bunicii pt investitiile mele si asa reducem din sulta pe care v a trebui sa i o dau ? in calitate de mostenitor rezervatar cat as avea din partea bunicii ?
Prin testament o instituie pe sora dvs legatar universal, deci dupa deces II lasa tot ce are dansa die si 1/2 din Casa.
Testamentul nu e nul ca I'l cunoasteti dvs sau judecatorul sau oricine . Ati avea dreptul de 1/4 din mostenirea lasata de bunica daca veti cere reductiunea testamentului.
multumesc ! ideal ar fi sa fac ceva cat este bunica in viata ...dar in rom dureaza ani buni . sunt in situatia sa platesc inca o data o jum de casa si nu imi place sau 3/4 din acea jumate si tot nu imi place dar trebuie... daca ajungem la iesirea din indiviziune se poate imparti un bun daca prin aceasta impartire se pierde din valoarea bunului , terenul cu casa are o deschidere de 16ml ? sora poate vinde oricui partea ei din cota bunicii dupa iesirea din indiviziune ?
multumesc mult pt raspunsuri , este o situatie incurcata si nu stiu ce sa fac , cum sa procedez sa imi recuperez ce este al meu, sa dorm linistita noaptea ca au copii o casa ....ooof faci un bine si uite cu ce te alegi .
Doamna iesirea din indiviziune poate sa aiba 3 rezultate, ca vad ca sunteti confuza
1. Dvs ramaneti cu imobilul si platiti o sulta sorei pt ce a cedat
2. Sora ramane cu imobilul si primiti dvs sulta, insa dvs detinand cota mai mare e Putin probabil acest lucru.
3. Se poate vinde imobilul si fiecare sa si ia banii conform coteler detinute, Putin probabil si aceasta varianta.
Asta inseamna iesirea din indiviziune adica sora dvs nu va ramane sau dvs nu veti ramane in coproprietate cu altcineva...
Sucesiune
ghettoduck23
Buna ziua.Va multumesc pt acest forum si pentru ce faceti. Avem o problema in familie cu o mostenire.Eu ma adresez aici in numele mamei mele. Situatie e cam ... (vezi toată discuția)
Mostenire negata
alitys
IN OCT 2009 BUNICA MEA MI-A FACUT TESTAMENT CA UNICA MOSTENITOARE A BUNURILOR SALE INTRUCAT SOTUL SI FIUL ACESTEIA(RESPECTIV TATA SI BUNICUL MEU)ERAU ... (vezi toată discuția)