avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa

Tocmai am fost restructurata de la o firma care ulterior a intrat in insolventa. Mai am de luat 2 salarii jumate de la ei plus salariile compensatorii pe care ar trebui sa mi le dea, dar pe care nimeni din conducere nu le ia in considerare. Urmatorul pas care este? Ma pot inscrie la masa credala ca persoana fizica sau trebuie sa astept tabelul preliminar al creantelor, iar dupa aia sa fac contestantie? Problema este ca depunerea cererilor se face pana pe 27.12.2012, iar tabelul preliminar se afiseaza la o data ulterioara, bineinteles. Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: CI Ioana Butan , Avocat 14:57, 3 Decembrie 2012
Am citit mai bine raspunsurile pe care le-ati furnizat altor utilizatori. Inteleg ca nu este necesar sa fac o cerere pentru inscrierea la masa credala, dar cum as putea sa ma asigur ca includ de la bun inceput si salariile compensatorii pe care trebuie sa le iau conform contractului colectiv de munca la nivel de ramura (la nivel de unitate nu exista, desi noul cod al muncii ii obliga sa aiba)
Daca nu sunt trecute faceti contestatie, luati legatura si cu lichidatorul. Daca nu siti cine este intrati pe portalul instantelor de judecata(judetul si tribunalul aferent) si il aflati de acolo. Cautati in Tabloul UNPIR si il gasiti cu datele lui de contact.
Intr-adevar, pentru salariati nu se prevede obligativitatea de a depune cerere de inscriere la masa credala. Asa cum v-au sugerat colegii mei, luati legatura cu administratorul judiciar pentru a vi se comunica cu ce suma ati fost inscrisa. In cazul in care nu sunt cuprinse sumele compensatorii, veti face contestatie in termen de 5 zile de la publicarea tabelului in BPI. Fiti atenta sa nu pierdeti termenul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen limita pentru a depune contestatie la tabelul preliminar al creantelor irinairina13 irinairina13 Buna ziua, Imi puteti spune, va rog, care este termenul limita pentru a depune contestatie la tabelul preliminar al creantelor. Spre exemplu, daca am ... (vezi toată discuția)
Constructorul in insolventa, eu pe drumuri anna2000 anna2000 am achitat avans, rata si iar rata... apartamentul nu este finalizat, n-am facut contractul autentic. proprietarul/constructor a intrat in procedura ... (vezi toată discuția)
Societate in faliment, lipsa plata datorii la stat cosmintby cosmintby O societate (SRL) nu a platit pe 6 ani datoriile angajatilor la stat, nu a acordat concedii de odihna in tot acest timp, iar acum a intrat in faliment, ... (vezi toată discuția)