avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită reluare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

reluare executare silita

buna ziua

in 2008 ni s-a emis un bo de catre societatea X care avea acest bo de la societatea Y. Administratorul societatii X ne-a dat bo si l-a avalizat. intrucat nu s-a decontat la banca am procedat la execuatrea silita a societatii X. ni s-a comunicat faptul ca aceasta nu figureaza cu bunuri si ca executarea nu mai poate continua. ca atare in 2010.am restras dosarul si am incercat executarea societatii emitente, Y. Numai ca aceasta era deja radiata in urma falimentului. am verificat si societate X aparea cu active imobilizate si circulante, creante, oichiditati mai mari in 2010 decat in 2009. am cerut explicatii executorului cum de in acest caz ne-a s[us ca njhu il mai poate executa pe X insa raspunsul a fost/....................,, aceste informatii le-am primit de la banci si finante" #-o
intrebarea mea este: mai pot cere acum repunerea pe executare a acestui dosar? s-a prescirs sau nu? trebuie sa indic bunuri noi de urmarit?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 14:10, 3 Decembrie 2012
dupa parerea mea, odata incetataexecutarea nu mai poti face nimic, deoarece creanta este prescrisa. Poti insa sa te indrepti impotriva executorului judecatoresc, in cazul in care acesta nu si-a facut treaba cum trebuie.
din momentul retragerii dosarului de la executor mai aveti inca 3 ani in care puteti merge oricand sa reincepeti executarea silita.
A intervenit prescrisptia dreptului de a cere executarea silita.

Vedeti mai jos si art de lege.


Art. 371indice5*) - Executarea silită încetează dacă:
a) s-a realizat integral obligaţia prevăzută în titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum şi alte sume datorate potrivit legii; în acest caz, executorul va preda debitorului titlul executoriu, menţionând pe acesta stingerea totală a obligaţiilor;
b) nu mai poate fi efectuată ori continuată din cauza lipsei de bunuri urmăribile ori a imposibilităţii de valorificare a unor astfel de bunuri; în aceste cazuri, executorul va remite personal creditorului sau reprezentantului acestuia titlul executoriu, menţionând pe acesta cauza restituirii şi partea de obligaţie ce a fost executată;
c) creditorul a renunţat la executare;
d) a fost desfiinţat titlul executoriu.


Art. 3716*) - (1) În cazurile prevăzute de art. 371indice5 lit. b) se poate cere reluarea executării silite, înăuntrul termenului de prescripţie a dreptului de a cere executarea silită.

(2) Reluarea executării silite poate fi cerută şi asupra aceluiaşi bun, dacă acesta este un imobil. În acest caz, atât timp cât potrivit legii, poate avea loc reluarea executării silite, nu se va putea dispune radierea somaţiei înscrise potrivit dispoziţiilor art. 497 alin. (2).


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita miti59 miti59 am avut scos la licitatie apartamentul dar acesta nu sa vandut. Am primit de la executor o anstiintare conform art.371/5 lit.b. Ce urmeaza incontinuare? (vezi toată discuția)
Contract de imprumut / contract de garantie ELLABV ELLABV in 1999 s-a facut un contract de imprumut in bani, termen de rambursare 1 an, in cazul nerambursarii creditului imprumutatorul poate cere exutarea silita. ... (vezi toată discuția)
Incetarea executarii dupa plata doar a creantei nu si a onorariului executorului ? bobocel3333 bobocel3333 Daca sa zicem exista titlu executoriu si intre timp debitorul plateste direct creditorului nu in cont la CEC al executorului dupa cum zice legea ce se ... (vezi toată discuția)