avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor pentru deces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor pentru deces

Buna ziua ! Va rog sa ma indrumati cu privire la urmatoarea problema: Pentru un asigurat ( angajat) decedat in anul 2011, ajutorul pentru deces ce se acorda in baza legii bugetului asigurarilor sociale pe anul 2011, in cuantum de un salariu mediu pe economie si se scade din contributia angajator pentru CAS, nu a fost solicitat in anul decesului de catre urmasi. Mai poate fi solicitat de catre acestia si platit de angajator in anul 2012 ? Va rog daca se poate si e cazul, sa specificati si baza legala. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:51, 4 Decembrie 2012
Ajutorul de deces poate fi solicitat, pe baza actelor justificative, în termenul de prescripție de 3 ani, calculat de la data la care beneficiarul era în drept să le solicite.
Va multumesc.Banuiesc ca e vorba de prevederile Codului Civil .
Intr-adevar , asa este ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana cu handicap primeste ceva ajutor de deces, in plus de cel care se primeste in mod obisnuit ? Pilu Pilu Buna seara, as dori sa intreb daca o persoana cu handicap grav (gradul I), primeste (bineanteles urmasii) ceva ajutor de deces, in afara de cel care se ... (vezi toată discuția)
Cuantumul ajutorului de deces SILVIA HORVATH SILVIA HORVATH Sotia unui pensionar a decedat in data de 22,05,2012, aceasta era beneficiara pentru un handicap vizual a unei( pensii ) sume pentru handicap de 200 lei. ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas in urma decesului unui sot tibi12 tibi12 In urma decesului unui sot, celalat sot poate primi pensie de urmas? Descrierea situatiei: - casatorie de peste 40 de ani - sotul decedat avea pensie ... (vezi toată discuția)