avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Doua sanctiuni disciplinare ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Doua sanctiuni disciplinare ?

Buna ziua,
Angajatorul acorda prime exceptionale in functie de anumite criterii de performanta (in plus fata de salariu si sporuri legale).
Un angajat este sanctionat in urma unei abateri disciplinare (cu avertisment)
Totodata, intrucat din cauza abaterii diciplinare nu s-au indeplinit criteriile pentru acordarea primei, se decide sa nu se acorde aceasta. (in afara cercetarii diciplinare, independent de ea)

Credeti ca deciziile (cele doua) sunt legale?
Nu reprezinta cumva o dubla sanctionare pentru aceeasi abatere?

Multumesc.

p.s. eu consider ca sunt legale, dar sunt deschis la alte pareri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 3 Februarie 2009
Neacordarea primei nu este sanctiune.
Neacordarea primei nu este sanctiune disciplinara. prima nu s-a acordat pentru nu au fost indeplinite conditiile de acordare. Sunt 2 lucruri destincte.
Chiar daca ar avea o legatura cele doua situatii - sanctiunea disciplinara si neacordare primei - totusi nu exista cumul de sanctiuni , in aceasta situatie.
Pentru aplicarea unei sanctiuni disciplinare este nevoie a se efectua cercetarea disciplinara prealabila, insa pentru neacordarea unei prime nu este nevoie de aceasta procedura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere victoriag victoriag Am fost concediata in urma unui singur,,AVERTISMENT SCRIS,, am sanse sa castig procesul? Cat m/ar costa sa fiu reprezentata la proces?:( (vezi toată discuția)
Avertisment AnnaMaria_ru AnnaMaria_ru Buna ziua! Avem in firma o angajata care are deja 3 avertismente scrise. Intrebarea este: se poate sa dam acest motiv ( cele 3 avertismente scrise) ptr ca ea ... (vezi toată discuția)
Acte cercetare disciplinara werepairit werepairit Daca in urma cercetarii disciplinare s-a decis neaplicarea unei sanctiuni, trebuie emis vreun act? Exista posibilitatea sa anulez toate actele aferente acelei ... (vezi toată discuția)