avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Poate fi considerat doctoratul ca vechime în ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Poate fi considerat doctoratul ca vechime în specialitatea studiilor necesare exercitãrii funcției publice?

Buna ziua,

Poate fi considerat doctoratul ca vechime in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice?

Spre exemplu doctoratul in chimie pentru un post de inginer chimist in cadrul Agentiei de Protectie a Mediului.
Cel mai recent răspuns: cristinacanta , utilizator 11:24, 4 Decembrie 2012
vechimea in specialitatea studiilor, in ceea ce priveste o functie in administratia publica, se are in vedere in functie de clasa de studii minime necesare pentru a ocupa un post.
functiile publice, de exemplu, au 3 clase in functie de nivelul de studii: studii medii absolvite cu diploma de bac, studii superioare de scurta durata absolvite cu diploma si studii superioare de lunga durata, absolvite cu diploma de licenta.
astfel ca atunci cand vorbim de specialitatea studiilor, vorbim de nivelul minim de studii necesar ocuparii functiei.
de exemplu, ca sa ocupi o functie pentru care sunt necesare studii superioare de lunga durata, adica o functie de clasa I, studiile luate in calcul sunt cele absolvite cu diploma de licenta si nu cele absolvite ulterior (de aprofundare potrivit Legii 288) de masterat ori de doctorat.
astfel ca, vechimea in specialitatea studiilor, in ceea ce priveste studiile superioare, fac referire la vechimea in specialitatea studiilor superioare absolvite cu diploma de licenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)
Functie fara studii medii mnd mnd Buna dimineata, Daca un angajat are liceul terminat, dar fara examenul de bacalaureat, acesta poate fi trecut in postul de responsabil arhivar? Multumesc! (vezi toată discuția)
Functionari publici kety kety ma pot angaja functionar public la o primarie nou infiintata daca inainte am lucrat ca electrician sau daca nu am lucrat nicaieri?: (vezi toată discuția)