buna. as dori sa aflu si eu cum pot face reabilitarea sotul meu a fost depistat in urma cu 5 ani in timp ce conducea masina sub influenta alcolului si a primit 1 an cu suspendare si 2 de incercare. acum ar dori sa faca reabilitarea deoarece vrea sa plece la munca in afara si i se cere cazierul. va multumesc daca aveti ceva sfaturi sami dati . nu stiu cum as putea proceda
am citit art 86 cp si as vrea sa mentionez ca nu a mai savarsit nici o infractiune ,totusi in 2010 a incercat sa si scoata un cazier judiciar si acolo era scris ca este inscris cu ur date;cond 1 aninch ptr art 87 alin 1 OUG 195/2002, art71-64 lit a b Cp, cu exceptiadr de a alege, cu susp cf art 81-82 Cp, art71 alin5 CP sent penala 420-04.0 2008
In cazul in care judecatoria "nu are timp" sa decida reabilitare de drept, dupa foarte multi ani (in speta : condamnare 2 ani cu gratiere, cu 14 ani in urma), si in acest moment figurez cu cazier de condamnare 2 ani (fara a se specifica faptul ca pedeapsa a fost gratiata) , ce este de facut pentru a "sterge" din cazier o fapta petrecuta cu 14 ani in urma, care oricum, nu a a avut efecte civile sau juridice ?
Buna seara .
Este un caz de reabilitare judecatoreasca,nu de drept,pedeapsa fiiind mai mare de un an .
In aceste conditii, faceti cerere la judecatorie,secta penala,pentru constarea acesteia,daca se indeplinesc toate conditiile legale prevazute de art.137 din Codul penal actual.
Cu stima ,
Marius Bote .