avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general nota de receptie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

nota de receptie

exemplu: am achizitionat 300 de buc. din produsul X si il vand la 3 clienti diferiti, cu preturi diferite! cum fac nir-ul? e vb de cum trec pretul de vanzare!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 15:28, 4 Decembrie 2012
Nota de receptie si constatare a diferentelor este un document justificativ de gestiune si se intocmeste la receptia faptica a produselor achizitionate prin comparare cu datele inscrise in factura furnizorului se stabilesc si potentialele diferente cantitative si valorice.
pretul de vanzare nu este inscris in NRCD,si nu are nici o legatura cu acesta.
La unitatile de vanzare cu amanuntul se completeaza si pretul de vanzare si valoarea de vanzare.
[ link extern ]
pag.:32-33

Se pot inscrie trei pozitii diferite cu acelasi pret de intrare si cu preturi diferite de vanzare(adaos comercial diferit). Suma cantitatilor celor trei pozitii trebuie sa fie 300 adica cea din factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare urgenta crischiaga crischiaga Cum se procedeaza in situatia cand am o factura de achizitie marfuri si trei gestiuni(puncte de lucru). Se poate imparti factura in 3 NIR-uri? (vezi toată discuția)
Inventar georgy_23 georgy_23 Cand s-a majorat tva-ul nu s-a facut inventar pt a mari toate preturile k noul tva(la un magazin alimentar).Acum la plecarea mea s-a facut inventar si am iesit ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila second hand miraj miraj am mare nevoie de o monografie sh(haine) as vrea sa stiu mai precis cum se face transformarea din kg in bucati si ce documente trebuie intocmite si ce contin ... (vezi toată discuția)