avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... admite în parte atât cererea principalã cât ºi ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

admite în parte atât cererea principalã cât ºi acþiunea reconvenþionalã

buna seara,as vrea sa stiu ce inseamna ,,,, -admite în parte atât cererea principală cât şi acţiunea reconvenţională-,,,explic mai jos despre ce ii vb.
acum 4 ani am luat in intretinere 2 batrani si am facut cu ei contract de vanzare cumparare pe casa fara clauza de intretinere aceasta ramanand doar verbal deoarece existau urmasi si nu am vrut sa ramanem pe afara dupa ce mor batranii.acum un an a aparut fata babei si a avut pretentii so tinem si pe ea.nefiind de acord a facut in asa fel incat sa ii faca pe batrani sa se certe cu noi si prin urmare nu au mai fost de acord sai mai intretinem.ne-au dat in judecata si au cerut anularea actului precizand ca au fost dusi in eroare si ca au platit tot ce leam facut.
noi am zis ca suntem de acord cu anularea contractului insa sa ne plateasca pentru cei 2 ani jumate de intretinere.am demonstrat ca iam intretinut cu martori si chiar si baba a recunoscut la interogatoriu ca a stiut ce a semnat si inclusiv ca iam intretinut bine .
pe 14,11,2012 sa dat rezolutia insa nu am primit nimic acasa.avocatul mia zis sa astept ca se face si motivarea si ca dureaza.
neavand rabdare mam uitat pe net am gasit cazul si la solutie scria ca:admite în parte atât cererea principală cât şi acţiunea reconvenţională.
as vrea daca se poate sami explicati ce inseamna solutia asta.

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 20:39, 5 Decembrie 2012
batranii au fost cei care v-au dat in judecata sa ceara anularea actului-asta e cererea principala, deci au obtinut doar in parte ce au cerut. Cererea recoventionala a fost a dvs, si dvs ati castigat ,insa doar o parte din ce ati cerut,Ce?Cat?Aflati cand vine motivarea hotararii.Pana atunci, cereti un certificat constatator cu solutia data in cauza si aflati ce ati obtinut,cam in 2-3 zile.
Mai aveti rabdare vreo 30 de zile.
in principiu a dat dreptate partial ambelor parti implicate in proces.
Dacă ați „facut cu ei contract de vanzare cumparare pe casa fara clauza de intretinere”, nu prea are sens ceea ce spuneți.
Nu are nici un sens punerea în discuție a întreținerii dacă nu s-a prevăzut în contract această obligație ci a rămas „doar verbal” - după cum spuneți D-voastră.

În acest context e foarte greu să vă dea cineva un sfat pertinent. Ar trebui să vă spună avocatul despre ce e vorba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz special andryzs andryzs O batrana cu pierderi de memorie sta in casa ei singura, iar o persoana care are grija de ea din cand in cand a luat banii batranei 7000 ron cu acordul ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere maricaghinea maricaghinea Contractul a fost incheiat in urma cu patru ani.In locuinta care face obiectul contractului locuieste in continuare cel care a vandut.Cumparatorul si-a facut ... (vezi toată discuția)
Evaluare contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere didiana2013 didiana2013 Buna ziua, Am nevoie de sfaturile dvs. Matusa mea are grija de o batrana (rude de-a ei din partea sotului).Contractul a fost facut in 2004.Atunci traia si ... (vezi toată discuția)