Buna ziua,as vrea sa va cer o parere:am ca obiect de activitate prestari servicii -instalarea masinilor si a echipamentelor ind.deci se desfasoara activitatea la sediul clientului,am un sediu ,un birou de 3/3m,unde se tine evidenta primara,se fac deconturile,sunt actele firmei...Interbarea mea ar fi:vreau sa iau pt.sediu un aspirator(nu am femeie de servici angajata,eu fac tot acte,curatenie),dar as vrea sa iau ceva mai performant,chiar foarte performant,sa nu am mult de lucru,un aspirator care aspira singur,cu program,este mic,dar pretul este de 1900lei.Ce ziceti poate intra la cheltuieli deductibile,cand imi vin in control de la finante imi taie TVA-ul si il pot trece la cheltuieli nedeductibile?Pot plati penalizari?este ceva hotarare sau lege care zice ca nu pot sa iau lucruri scumpe?Ce ziceti?
Daca sunteti SRL, nu cred sa aveti probleme, atata timp cat il folositi numai la sediul unde va desfasurati activitatea.
Acum sa fiu sincera nu prea aduce el venituri in firma, dar puteti argumenta in cazul unui control ca acolo vin clientii Dvs. si trebuie sa mentineti curatenia in locatia respectiva.
1900 cu TVA,dar ma gandeam daca vor zice ceva pentru ca este atat de scump si spatiul relativ mic(3/3m).Dar nu platesc curent ,nici apa nici alte utilitati pe firma,pentru ca spatiul este la mansarda in casa mea,a administratorului,dar este trecut in CF prin donatie ca apartinand firmei.Nu platesc nici femeie de servici nici nu am platit firma sa imi faca curat,nu ar putea fi argumente sa nu il taie de la cheltuieli?Este la latitudinea lor daca sa lasa sau nu cheltuiala si TVA-ul?