avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... doctorat la zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

doctorat la zi

-perioada de studii ptr. doctorat la zi, cu bursa, este considerata vechime in munca ?
-poate fi luata in calcul ptr. stabilirea vechimii in munca si acordarea sporului de vechime in munca intr-o institutie bugetara?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:56, 5 Decembrie 2012
Art.164 din Legea nr.1/2011:
(1) Pe parcursul desfasurarii studiilor universitare de doctorat, persoana inscrisa in programul de studii are calitatea de student-doctorand. Studentii-doctoranzi sunt incadrati de catre IOSUD sau oricare dintre membrii IOSUD ca asistenti de cercetare sau asistenti universitari, pe perioada determinata.
(2) Pe toata durata activitatii, studentul-doctorand beneficiaza de recunoasterea vechimii in munca si specialitate si de asistenta medicala gratuita, fara plata contributiilor la asigurarile sociale de stat, la asigurarile pentru somaj, la asigurarile sociale de sanatate si pentru accidente de munca si boli profesionale.
....

Art. 165
(1) Perioada desfasurarii studiilor universitare de doctorat este asimilata, conform legislatiei in domeniul pensiilor, pentru stabilirea stagiului de cotizare, cu exceptia cazului in care studentul-doctorand realizeaza venituri pentru care plateste, in aceasta perioada, contributii la asigurarile sociale.
......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doctoranzi divele divele -exista vreo perioada in care studiile doctorale, de zi, cu bursa nu se iau ca vechime in munca ptr. stabilirea sporului de vechime in munca, in cadrul ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca pristopanu07 pristopanu07 Buna seara, Va rog sa imi oferiti niste informatii privitoare la statutul unui student la studii de doctorat cu frecventa redusa, cu bursa, peste 26 de ani ... (vezi toată discuția)