avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul bursa doctorat si salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul bursa doctorat si salariu

Buna ziua.
Am si eu o mare nedumerire. Sunt la doctorat unde beneficiez si de bursa dar in acelas timp si lucrez. Asta de 1 an si 4 luni. Dupa atata timp aflu si eu dar nu sigur ca ar putea fi o problema. De ce? La admitere se stia ca lucrez si nimeni nu a spus nimic....Sunt ingrijorata ca mi-ar putea cere sa returnez bursa, ceea ce ar fi o problema dupa atata timp. Stiti cumva daca am iesit din legal....ca ma ingrozeste ideea?#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:12, 26 Martie 2013
1. Cine v-a spus ca este o problema sa va spuna si care este aceea si unde, in ce texte de lege este prevazuta.

2. Eu nu cunosc vreun act normativ care sa spuna ca este o incompatibilitate in a cumula salariul cu bursa pentru doctorat.
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Legea 1/2011:
Art. 164. -
(1) Pe parcursul desfasurarii studiilor universitare de doctorat, persoana inscrisa in programul de studii are calitatea de student-doctorand. Studentii-doctoranzi sunt incadrati de catre IOSUD sau oricare dintre membrii IOSUD ca asistenti de cercetare sau asistenti universitari, pe perioada determinata.
(2) Pe toata durata activitatii, studentul-doctorand beneficiaza de recunoasterea vechimii in munca si specialitate si de asistenta medicala gratuita, fara plata contributiilor la asigurarile sociale de stat, la asigurarile pentru somaj, la asigurarile sociale de sanatate si pentru accidente de munca si boli profesionale.
(3) Studentul-doctorand poate desfasura activitati didactice, potrivit contractului de studii de doctorat, in limita a 4-6 ore conventionale didactice pe saptamana. Activitatile didactice care depasesc acest nivel vor fi remunerate in conformitate cu legislatia in vigoare, intrand sub incidenta Codului muncii, cu respectarea drepturilor si obligatiilor ce revin salariatului si cu plata contributiilor datorate, potrivit legii, la asigurarile sociale de stat, la asigurarile pentru somaj, la asigurarile sociale de sanatate si pentru accidente de munca si boli profesionale.

Art. 165. -
(1) Perioada desfasurarii studiilor universitare de doctorat este asimilata, conform legislatiei in domeniul pensiilor, pentru stabilirea stagiului de cotizare, cu exceptia cazului in care studentul-doctorand realizeaza venituri pentru care plateste, in aceasta perioada, contributii la asigurarile sociale.
(2) Dupa sustinerea tezei de doctorat, IOSUD elibereaza o adeverinta care atesta perioada in care studentul-doctorand a urmat studiile universitare de doctorat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Busă doctorat loc de muncă kandreea kandreea Bună ziua! Mi-aţi putea spune, vă rog dacă având un loc de muncă (profesor în învăţământul primar) pot beneficia de bursa doctorală? Mulţumesc! (vezi toată discuția)
Doctoranzi divele divele -exista vreo perioada in care studiile doctorale, de zi, cu bursa nu se iau ca vechime in munca ptr. stabilirea sporului de vechime in munca, in cadrul ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca pristopanu07 pristopanu07 Buna seara, Va rog sa imi oferiti niste informatii privitoare la statutul unui student la studii de doctorat cu frecventa redusa, cu bursa, peste 26 de ani ... (vezi toată discuția)