avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Cazare cu alimentatie
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Cazare cu alimentatie

Buna ziua.

Detin o unitate de cazare clasificata de Ministerul Turismului. Codul CAEN sub care imi desfasor activitatea este 5520. Va rog sa-mi spuneti daca sub acest CAEN pot oferi masa celor cazati. Ce conditii sunt de indeplinit si ce avize sunt necesare?

Multumesc, Andrei
Cel mai recent răspuns: AndreiPro , utilizator 20:07, 15 Februarie 2018
Buna ziua.
Autorizati si codul caen 5510,Hoteluri si alte facilitati de cazare similare
Aceasta clasa include asigurarea cazarii de scurta durata, de obicei zilnica sau saptamanala, pentru vizitatori. Cazarea este asigurata in camere de oaspeti si apartamente mobilate, uneori prevazute cu chicinete. Unitatile clasificate aici asigura servicii zilnice de curatenie si ofera musafirilor o gama de servicii suplimentare cum ar fi servicii de asigurare a hranei si bauturilor, parcare, servicii de spalatorie, camere de gimnastica si piscine, facilitati recreative si facilitati pentru conferinte si conventii. Aceasta clasa include servicii de cazare furnizate de: -hoteluri -hoteluri din statiuni balneare -hoteluri cu apartamente -moteluri Aceasta clasa exclude: -asigurarea de case si apartamente mobilate sau nemobilate pentru utilizare permanenta, de obicei lunar sau anual.
Pt. autorizare caen sunt necesare:
- cerere tip onrc;
- declaratia model 3 (Pt. DSP, DSV, ITM, APM);
- un dosar cu sina.
Nu se platesc taxe la Registrul Comertului .
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2018
Raluca Iliescu, Avocat
in acest caz trebuie sa depun o noua declaratie 220? sau raman pe cea depusa cu CAEN 5520?
in acest caz trebuie sa depun o noua declaratie 220? sau raman pe cea depusa cu CAEN 5520?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cod caen 5520 Ionel_Popovici Ionel_Popovici Buna ziua, Sunt proprietar al unei case de vacanta la munte pe care vreau s-o inchiriez legal. Inchirierea se face pe perioade scurte ... (vezi toată discuția)
Cazare pe perioada scurta georgetap georgetap Buna ziua, Doresc sa deschid un spatiu de cazare gen hostel, dar spatiul nu corespunde cu reglementarile misterului turismului. Legea cere ca un hostel sa ... (vezi toată discuția)
Pensiune agroturistica SF SF spuneti-mi va rog care este noua clasificare CAEN pentru pensiune agroturistica . eu am depus pentru autorizare la mediu codul 5520 si ei sustin ca ar trebui ... (vezi toată discuția)