avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune de pe bunic pe bunica si donatie/mostenire ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune de pe bunic pe bunica si donatie/mostenire pentru nepoata

Buna seara,am cateva intrebari,daca se poate,va relatez situatia: bunicul este decedat din 1993, succesiunea dupa bunic pe bunica nu a fost realizata,iar acum am vrea sa facem succesiunea dupa bunic si bunica sa imi dea cu act de donatie,casa de la tara;mentionez ca eu sunt singura nepoata,dupa fiica defunctului,bunicii au 2 copii,mama si unchiul,dar bunicii s-au cununat dupa nasterea copiilor,numele tatalui nefiind trecut in certificatul de nastere al copiilor (mamei,respectiv al unchiului).Eu as vrea sa facem succesiunea si donatia cu uzufruct viager pt bunica si drept de locatiune pt mama si unchiul in viata.Va rog sa-mi spuneti pasii care trebuiesc efectuati,caci ne-am interesat si as vrea sa fac cat mai legal si fara drept de atacare ulterior:trebuie facuta succesiunea pe bunica si impreuna cu copiii ei(mama si unchiul) sa mergem la notar pt ca ei sa renunte la dreptul lor sau pot trece direct de pe bunica pe mine (nepoata) casa.As vrea sa stiu,ca sa nu fie nici un fel de problema ulterior. Ar mai fi o problema: in 2010 bunica a vandut un pamant,0.58h pamant,iar acum am inteles ca trebuie facuta succesiunea la acelasi notar unde a fost tranzactionata aceasta operatiune de vanzare,as vrea sa stiu daca se poate face succesiune la alt notar,deoarece au fost ceva neclaritati (am inteles ca este o lege data in 1995 care ma obliga daca am facut o procedura la un notar,trebuie sa fac si restul de acte la acelasi notar)?Multumesc anticipat pentru raspuns,am mare nevoie de aceste informatii.
Cel mai recent răspuns: Lavylove , utilizator 19:55, 5 Decembrie 2012
Este nevoie de martori pentru a face succesiunea,sau doar pentru donatie/mostenire?Multumesc din nou
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2012
Lavylove, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare cu clauza IONUTVLS IONUTVLS Bunaziua.Am si eu nevoie de un sfat legat de cum ar trebui facut un contract de vanzare cumparare daca se poate. Problema este in felul urmator :Bunica din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! se da urmatoarea situatie: in urma cu mai multi ani, ... talidae2000 talidae2000 Buna ziua! Se da urmatoarea situatie: in urma cu mai multi ani, bunicii mei materni au facut unchiului meu un contract de intretinere (acesta si familia lui: ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager gyorgycristina gyorgycristina Buna.. unchiul din partea tatălui e trecut în acte cu cota de 1/2 cu uzufruct viager și ca la mama iar fi prin donație o cota de 8/16 din care sunt și eu ... (vezi toată discuția)