avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... creanta neatacata
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

creanta neatacata

In speta, este vorba despre un contract de cesiune de creanta asupra unui tert, contract de care lichidatorul nu a avut stiinta pe parcursul desfasurarii operatiunilor de lichidare si ca atare nu a fost luat in calcul la acoperirea obligatiilor firmei lichidate (si dizolvate). Deci cedentul este dizolvat, cesionarul nu a facut opozabil titlul decat la mult timp dupa dizolvarea cedentului solicitand debitorului cedat remiterea datoriei. SE POATE? SI PRIVITOR LA PRESCRIPTIE... SE POATE INVOCA PERIOADA IN CARE S-AU DESFASURAT OPERATIUNILE DE LICHIDARE CA MOTIV DE SUSPENDARE?
Cel mai recent răspuns: Septimiu Bujgoi , Consilier juridic 12:04, 18 Februarie 2009
daca de la data cesionarii creantei si pana la notificarea debitorului au trecut mai mult de trei ani, intervine prescriptia. Cesionarul avea obligatia de notifica cesiunea debitorului in termen de maxim 3 ani de zile de la data semnarii acesteia.
Nu are relevanta speta cu cedentul care a fost in insolventa. Se presupune ca cesiunea a fost perfecta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune de creanta karyma karyma Intre doua societati comerciale s-a incheiat un contract de cesiune de creanta pe 9 august, fara ca debitorul cedat sa fie notificat. Pe 12 august cedentul ... (vezi toată discuția)
Cesiune datorie banca catre firma de recuperare creanta caprice caprice Buna ziua, De regula atunci cand o banca apeleaza la o firma de recuperare debite, banca sau acea firma anunta debitorul ca s-a cesionat creanta bancii ... (vezi toată discuția)
Contracte - preluare creanta horia2010 horia2010 Daca un contract se incheie intre doua parti atunci pe ce drept o a treia parte poate prelua drepturile uneia fara acordul celeilalte? cum se poate contesta ... (vezi toată discuția)