avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... CESIUNE DE CREANTA
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

CESIUNE DE CREANTA

Intre doua societati comerciale s-a incheiat un contract de cesiune de creanta pe 9 august, fara ca debitorul cedat sa fie notificat. Pe 12 august cedentul notifica cesionarului si debitorului cedat denuntarea unilaterala a contractului de cesiune. Pe 16 august, cesionarul notifica debitorul cedat cu privire la contractul de cesiune, fara a lua in considerare denuntarea unuilaterala. In paralel, pe rolul tribunalului se solicita declararea insolventei cedentului, iar pe 22 septembrie se da sentinta de deschidere a procedurii generale a insolventei.
In aceasta situatie, cui va face plata debitorul cedat ?????? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 00:51, 21 Ianuarie 2011
Lichidatorului numit de catre Judecatorul sindic.
Oricum, presupunem ca, pentru acea creanta nu exista un titlu executoriu...iar debitorul doreste efectuarea platii creantei in mod voluntar.
suma se recupereaza de la debitor
debitorul cedat va face plata in contul deschis de adm.judiciar/lichidatorul judiciar pentru cedentului aflat in insolventa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntare contract nramona nramona Buna ziua! Sper sa ma puteti ajuta cu un sfat. Am incheiat un contract de cesiune de creanta, anterior insolventei, cu o firma care in momentul de fata se ... (vezi toată discuția)
Cesiune creanta anterior deschiderii procedurii insolventei Dorutza Dorutza Ce se intampla cu un contract de cesiune de creanta incheiat anterior deschiderii procedurii insolventei cedentului (cu 40 de zile inainte de deschiderea ... (vezi toată discuția)
Creanta neatacata rtek rtek In speta, este vorba despre un contract de cesiune de creanta asupra unui tert, contract de care lichidatorul nu a avut stiinta pe parcursul desfasurarii ... (vezi toată discuția)