avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare inainte de termen
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare inainte de termen

Am o pedeapsa de 1an si 6 luni cu suspendare + 2 ani termen de incercare...
Exista vreo posibilitate sa ma reabilitez inainte de termen . Multumesc anticipat!
Este necesar sa solicitati instantei constatarea intervenirii reabilitarii de drept si sa probati indeplinirea urmatoarelor conditii:
1.-ca nu ati suferit o alta condamnare in intervalul prev. de art 86 c.pen.( continutul articolului il aveti mai sus),
2.-ca aveti asigurata existenta prin munca si prin mijloace oneste ,
3.-ca ati avut o buna conduita in aceasta perioada,
4.- ca ati achitat în întregime cheltuielile de judecată şi despăgubirile civile la plata cărora ati fost obligat ( numai daca ati fost obligat la acestea din urma).
Instanta competenta in solutionarea acestei cereri este:
1.-instanta care a judecat in prima instanta cauza in care s-a pronuntat condamnarea a carei reabilitare se solicita sau
2.- instanta corespunzatoare in a carei raza teritoriala domiciliati.



1.nu am mai comis nimic si nici nu mai imi trebuie,mi-am intemeiat o familie si am un copil. 2.am un loc de munca stabil si care necesita o conduita foarte buna. 3 .cheltuielile de judecata nu stiu sigur daca le-am platit dar cred ca da altfel imi venea acasa o hartie de la impozit sa fisc cred. 4. sentinta penala a fost data intru-un oras iar decizia penala in resedinta de judet 5 unde trebuie sa merg pentru a incepe reabilitarea
In privinta cheltuielilor judiciare, mergeti la instanta care a judecat cauza in in fond ( prima instanta) si solicitati eliberarea unei copii legalizate a ambelor hotarari ( sentinta din 24.03.2004 si decizia pronuntata in calea de atac din data de 24.06.2004), iar in dispozitivul acestora , veti regasi cuantumul cheltuielilor judiciare pe care le aveti de achitat.

In privinta competentei instantei ce urmeaza sa judece cererea de constatare a intervenirii reabilitarii de drept, aceasta este una alternativa asa cum am aratat mai sus, prin urmare va puteti adresa si instantei corespunzatoare in a carei raza teritoriala domiciliati.
Buna ziua. In luna iunie 2011 am fost condamnat la o pedeapsa de 2 ani cu suspendare, pe un termen de incercare de 4 ani. Voi fi reabilitat de drept in iulie 2015. Doresc sa-mi schimb numele de familie pe cale administrativa, sa-l iau pe cel al mamei dininte de casatorie. La oficiul starii civile se cere si cazierul judiciar. Se poate sa-mi respinga dosarul pe motiv ca am cazier si nu sunt inca reabilitat ?
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea in cazul unei pedepse cu suspendarea cond.a executarii acesteia? gflor2004 gflor2004 cum poate fi reabilitata o persoana condamnata la 1 an si 6 luni cu suspendare cf art 81,83,pt art 208/1,209/1,g,i cp,41/2,74,76 cp prin sp 2819/14.09.2005 a ... (vezi toată discuția)
Stergerea din cazier judiciar DUMITRULAURENTIU DUMITRULAURENTIU in data de 15.12.2009.am fost condamnat la 9 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf.art.81,82 CP ptr.art.87/1 OUG 195/2002,74/1,a,c CP,76/1,dCP,71,64/a ... (vezi toată discuția)
Condamnat in 2007 la o pedeapsa cu aplic.art 81 c.pen.-mai figureaza pedeapsa in cazier? stefan_pitt stefan_pitt buna ziua am si eu o intrebare.in legatura cu cazieru.in 2007 14/12.am primit condamnare cu suspendare de 1 an si trei luni cu termen de incercare de 3ani si ... (vezi toată discuția)