avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... minori filmati?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

minori filmati?

buna zius! ma puteti ajuta, va rog?
1. pot fi minorii filmati de terte persoane fara acordul parintilor?
2. pot fi minorii filmati indemnand populatia pe cine sa voteze, poi filmuletul sa fie postat pe o retea de socializare..?
as avea nevoie de un temei legal, eventual sanctiunile...multumesc tare mult! o zi rodnica!
Cel mai recent răspuns: ngs , utilizator 09:42, 10 Decembrie 2012
Art 74 Cod civil - cu privire la filmat.
Minorii nu pot fi implicati in procesul electoral. Exista sanctiuni (a se vedea Legea electorala). Referitor la postarea filmuletului pe o retea de socializare, eu va pun o intrebare - cati au citit "Termenii si conditiile" atunci cand s-au inscris pe Facebook, YouTube, etc. Acolo scrie tot, numai ca unora le este lene sa citeasca, iar Dreptul informatic, chiar daca este un domeniu relativ nou, va avea in curand o influenta mare in domeniul juridic in ceea ce priveste aplicarea de sanctiuni pentru "internauti".
imi pare rau, dnule avocat, in art 74 nu e relevant in speta mea, iar legea 67/2004 - legea electorala, u are nicio treaba cu minorii. alta propunere legislativa..? de unde reiese ca minorii nu pot fi implicati in politica..?
Vedeți art. 22 din Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului și în special alin. 4 al acestui articol.
in sfarsit..! multumesc tare mult!apreciez!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Filmarea pe domeniul public Marco21 Marco21 Buna ziua, as dori si eu un sfat pentru urmatoarea problema. Zilele trecute eram pe domeniul public cand am fost filmat intr-o situatie jenanta. ... (vezi toată discuția)
Comisie vot cineva2009 cineva2009 buna ziua as vrea sa stiu daca presedintele si vicepresedintele comisiei de vot poate sa apartina vreunui partid politic multumesc (vezi toată discuția)