avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bani dati imprumut,am chitanta de la Western Union
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bani dati imprumut,am chitanta de la Western Union

Buna ziua pe data de 21.02.2012 am dat imprumut suma de 180 euro la un prieten,mentionez ca am chitanta de la Western Union precum si Copia dupa formularul de trimitere.Acum am nevoie de bani si de 5 luni ma tot rog de respectivul sa mii inapoieze dar se face ca nu are si ma evita,ce pot sa fac??Astept raspunsurile dumneavoastra o zii frumoasa va doresc.Ionut
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:06, 8 Decembrie 2012
Dragul meu ,nu vreau sa te dezamgesc ,dar wesetrn union nu reprezinta decat o modalitate de transfer rapid al banilor intre doua persoane si nu are valoare de act notarial de imprumut sau de contract .singura ta sansa este sa porti o discutie destul de"convingatoare" cu imprumutatul ,ori sa te complaci cu ideea ca ai luat o mica teapa de altfel o moda destul de folosita in ultimul timp chiar daca cel imprumutat iti este prieten si a abuzat oarecum de increderea ta ....el poate bine mersi sa justifice ca suma transferata de catre tine lui reprezinta un cadou in cinstea prieteniei care va leaga .
Teoretic s-ar putea formula o actiune in pretentii pentru restituirea sumei de bani, insa va trebui ca prin probe sa convingeti judecatorul ca e vorba despre un imprumut care trebuie restituit.
Pai a-s putea sa vorbesc cu respectivul la telefon si sa inregistrez convorbirea,si plus chitanta de transfer cred ca am o sansa sa castig procesul.Ce ma sfatuiti??Multumesc o zii frumoasa va doresc.
Nu este o proba legala inregistrarea unei convorbiri telefonice fara consimtamantul persoanei in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un cabinet de avocatură trebuie să aibă un cont bancar? sunt nedumerit pentru că mi s-a solicitat plata prin western union icealinutza icealinutza Am vrut să achit un serviciu prestat către un cabinet de avocatură. Am cerut avocatului titularul contului si IBA-nul pentru a efectua transferul ... (vezi toată discuția)
Intrebare- recuperare imprumut Antonesei florina Antonesei florina Anul trecut am trimis suma de 600 de euro prin western union unui prieten imprumut care trebuia inapoiat in 3 luni au trecut 6 luni cautindul la telefon a spus ... (vezi toată discuția)
Bani nereturnati love_mihalina love_mihalina Am imprumutat un prieten cu 200 de euro trimisi prin western union (inca am chitanta) acum aproximativ un an. Trebuia sa mi-i returneze in 2 saptamani. Ce pot ... (vezi toată discuția)