avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Un cabinet de avocatură trebuie să aibă un cont ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Un cabinet de avocatură trebuie să aibă un cont bancar? Sunt nedumerit pentru că mi s-a solicitat plata prin Western Union

Am vrut să achit un serviciu prestat către un cabinet de avocatură. Am cerut avocatului titularul contului si IBA-nul pentru a efectua transferul contravalorii serviciului prestat. Mi s-a raspuns că acest lucru este imposibil pentru că în acest caz costurile ar fi foarte mari (adică transfer bancar) si avocatul în cauză nu acceptă decât "plăți" prin "Western Union" pentru care va emite o chitanță aferentă ce-mi va fi eliberată și în care îmi va fi stipulat faptul că am solicitat o "consultare"! Personal sunt interesat de a avea controlul "cheltuielilor" pe care le fac pentru a solicita despăgubiri ulterioare... Este corect sau nu acest lucru din partea unui avocat ce are un cabinet de avocatură, achitarea servicilor prestate NUMAI prin "Western Union"?
N.B.: Furnizarea "consultării" a fost făcută la distanță iar eu nu vreau decât să-mi achit "obligațiile" dar prin transfer bancar în urma unei "facturi" pentru serviciul prestat. Cum se achită serviciile oferite de către un cabinet de avocatură? De curiozitate și pentru a nu lua "țeapă" si favoriza evaziunea fiscală?
Ultima modificare: Vineri, 11 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 15:43, 12 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca onorariul perceput dvs fie si pt o consultatie ar fi fost la nivelul perceput de avocatii din vest nu cred era o problema pt coleg sa isi declare toate veniturile.Faptul ca nivelul onorariilor este extrem de scazut si cu toate acestea clientii cauta cel mai ieftin pret fara sa isi puna alte probleme face ca si av sa caute sa isi reduca costurile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti face precizarea ca este consultatie juridica ceea ce achitati prin serviciul Western Union.
Daca este sa va luati teapa cu avocatul va luati teapa si prin cont bancar...

De dovedit puteti dovedi ce serviciu ati platit dar daca puneti problema asa mai bine cautati alt avocat care sa va inspire incredere.Cautati prin cunostiinte avocat daca va temeti ca avocatul va fugi cu o suma care nu cred ca depaseste 100 euro...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Western Union este o metoda de plata care nu lasa urme, in consecinta nu puteti dovedi nici o plata. Aici nu e vorba doar de avocati ci de orice fel de plati la distanta. WU nu pastreaza inregistrarile tranzactiilor, E de evitat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil avocatul are contul bancar blocat si prin WU poate primi banii fara a i se retine.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă avocatul este executat nu poate primi nici prin WU.
Este o modalitate rapidă de plata si in caz de urgenta este preferabilă.
Prin banca transferul din străinătate poate dura si 2 zile daca nu mai mult.

Important este va existe dovada plății pentru client iar avocatul sa faca chitanța.
WU este foarte urmărit de organe.
Se scot dovezi.Nu este adevarat ca nu se lasă urme.
E plin de arestați dovediți că au făcut si primit plati prin WU.

Alte discuții în legătură

Am rugat un prieten să transfere, prin western union, 4500 e în germania de pe numele lui pe numele meu, dar când am ajuns acolo suma era ridicată de altă persoană. ce pot să fac? AndreiDori AndreiDori Cum pot recupera banii depusi pe numele meu? Acum cateva zile am cazut intr-o capcana ...trebuia sa iau o masina...etc. Am rugat un prieten sa imi faca ... (vezi toată discuția)
Fraudă prin western union și posibil furt identitate: cum pot recupera banii pe care i-a ridicat altcineva în locul tatălui meu? sabo ioana sabo ioana Buna ziua, am trimis suma de 2500euro+comision 90euro prin western union catre tatal meu, pentru a fi ridicati din franta. Am facut acest lucru deoarece voiam ... (vezi toată discuția)
Bani dati imprumut,am chitanta de la western union ionut_sarpe1989 ionut_sarpe1989 Buna ziua pe data de 21.02.2012 am dat imprumut suma de 180 euro la un prieten,mentionez ca am chitanta de la Western Union precum si Copia dupa formularul de ... (vezi toată discuția)