avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Ce tip de ONG poate avea observatori la alegeri?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Ce tip de ONG poate avea observatori la alegeri?

Ce obiect de activitate sau activitati trebuie sa desfasoare un ONG pentru a avea dreptul sa poata solicita observatori la alegeri ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:45, 8 Decembrie 2012
Aveti specificate conditiile la art 43 alin (2) din legea 35 / 2008 actualizata pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului: "Pot fi acreditaţi, ca observatori interni, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale care au ca obiect principal de activitate apărarea democraţiei şi a drepturilor omului, care sunt legal constituite cu cel puţin 6 luni înainte de data desfăşurării alegerilor şi în ale căror organe de conducere nu se află niciun membru
al vreunui partid politic sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale. Persoanele desemnate de aceste organizaţii ca observatori nu pot fi membri ai vreunui partid politic sau ai vreunei organizaţii a cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale care participă în alegeri conform prezentului titlu".
De asemenea ong-ul trebuie sa fie infiintat cu cel putin 6 luni anterior datei alegerilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnătură susținere mai mulți candidați kovacs_stefan kovacs_stefan Pot să semnez (cu buletin-serie...) pentru susținere pe mai multe liste a unor candidați? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Românii din diaspora pot candida pentru parlamentul româniei? Toiag Toiag Românii din Diaspora pot candida pentru Parlamentul României, în cadrul unor filiale înfiinţate în străinătate, filiale ale unui partid din ... (vezi toată discuția)
E vreo diferenta intre o asociatie non-profit si un ong??? adria_bd adria_bd as dori o lamurire... eu credeam ca prin denumirea de ONG (organizatie neguvernamentala) ne referim la orice asociatie sau fundatie. mai nou, mi s-a spus ... (vezi toată discuția)