avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren mostenit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren mostenit

am si eu o problema si as vrea un sfa cat mai bun: am un teren de la tatal meu dar la care nu am nici un titlu. am sa incerc sa expun cat mai pe scurt: tatal meu a mostenit acel teren de la parinti, dar nu a luat titlurile de proprietate pt ca este distanta destul de mare intre domicciliul actual si proprietate. intre timp tatal meu a decedat. am tot sunat la primaria din localitatea respectiva, dar am primit raspunsuri evazive. intrebarea mea ar fi: as putea intra in posesia titlurilor fara a ajunge in localitatea respectiva? si daca da, ce acte ar trebui sa trimit? sau daca as putea sa il vand in situatia data (nu am act de proprietate si mai am si frati.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 12:08, 8 Decembrie 2012
titlul de proprietate se elibereaza la cerere, personal sau prin mostenitori, pe baza de semnatura
trebuie sa aveti asupra dumneavoastra certificatul de deces al tatalui, actul de identitate al dumneavoastra, - sa demonstrati ca sunteti unul dintre mostenitori
puteti sa il vindeti numai dupa ce aveti actul de propritate si dupa ce dezbateti succesiunea dupa tata
dar tatal dvs a facut cerere pe legea 18/1991, pentru restituirea terenurilor mostenite?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dificila wolly wolly Vă rog să mă ajutati să înţeleg: Bunicul meu a avut 4 copii:A,B,C,D. Cel mare A, tatăl meu, a locuit cu bunicul în aceeaşi curte, două case ... (vezi toată discuția)
Mostenire - titlu de proprietate - intabulare Betlen Betlen Datele problemei: - Exista 6 mostenitori legali dupa parintii defuncti cu drepturi egale de 1/6 parte. - Exista adeverinta stabilire drept de proprietate a ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare. buna! tatal meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea ... MMon MMon Buna! Tataul meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea succesorala pt niste terenuri apartinand bunicilor. Fratele acestuia (decedat intre timp ... (vezi toată discuția)